Checklista vid flytt – Flyttfirman tipsar!

20 maj, 2020

I denna checklista vid flytt hjälper dig att planera väl inför din flytt och byte av bostad. För att skapa bästa förutsättningar för en smidig flytt har vi “checklista vid flytt” tagit upp det vi tycker är väsentligt i din planering av flytten.

Flytta från Stockholm till Göteborg

CHECKLISTA VID FLYTT

 • Ledighetsansökan

Många arbetsgivare erbjuder sina anställda en dags betald ledighet vid flytt. Rådgör med din arbetsgivare om denna möjlighet finns för dig. Om ledighetsansökan ej beviljas kan flytten ofta genomföras utan din närvaro med en välrenommerad flyttfirma. Jordgubbsprinsen flyttservice erbjuder kompletta servicelösningar för sina kunder med packhjälp, flytthjälp och flyttstädning. Efter en noggrann genomgång tillsammans med  flyttfirman inför uppdraget kan du med gott samvete fokusera på ditt arbete och låta flyttfirman sköta flytten.

 • Skapa en bohagslista                                                                        

En viktigt första steg i checklista vid flytt är att göra en genomgång av ditt bohag och specificera de möbler och saker som du ska ta med dig i flytten. Bohagslistan hjälper dig att bedöma lastvolymen och vilka fordonsresurser du kommer behöva i din flytt. Om du väljer att kontakta en flyttfirma så ger bohagslistan en bra bas för en ekonomisk offertgivning. Vid kontakt med Jordgubbsprinsen hjälper vi dig att ta fram en bohagslista vid den första telefonkontakten. Detta för optimera våra resurser på plats samt allokering av välanpassade flyttbilar.  För större bohagsflyttar rekommenderar vi ett hembesök där vi gemensamt går igenom bohagslistan.

 • Genomgång av respektive bostad och adress

Ta mått på eventuell hiss och se över trappuppgången. Checka av med din bohagslista för att bedöma eventuella möbler som ej platsar i hissen eller trappuppgången. Se över om dessa möbler kan demonteras för att underlätta flyttningen. Undersök även tillfarten till respektive adress. Hur nära porten/entrédörren kan flyttbilen parkera? Behövs eventuella bomnycklar för fri passage till porten?

Jordgubbsprinsen hjälper till med dessa frågor inför offertgivningen samt flyttplaneringen.

 • Ändring av folkbokföringsadress / Flyttanmälan

I en checklista vid flytt är många uppgifter av administrativa. Papper, avtal och ekonomi ska hanteras. En flyttanmälan görs elektroniskt med e-legitimation på skatteverket.se. Den kan även skickas in med post. Denna bör göras senast en vecka efter inflyttningsdatum, Genom flyttanmälan informeras samtliga myndigheter om din nya adress.

 • Eftersändning av post

Flyttanmälan vidarebefordrar enbart din adressändring till svenska myndigheter. För att säkerställa att all din post kommer till din nya adress rekommenderas eftersändning av din post. Detta kan beställas mot avgift hos svensk adressändring och gäller i 12 månader.

 • Säg upp och teckna nya avtal

Detta gäller El, gas, vatten, sophantering, bredband, fast telefoni, TV.

Kontakta respektive leverantör och rådgör gällande uppsägning samt nyteckning på respektive adress. Använd detta tillfälle till en möjlig omförhandling av befintliga avtal och villkor. En möjlig kostnadsbesparing?

 • Kontakta ditt försäkringsbolag

Meddela ditt försäkringsbolag om ny adress samt eventuella förändringar av boendeförhållande. Antal familjemedlemmar, sambo etc.. Även här bör du ta tillfället i akt att omförhandla dina villkor.

 • Flytta ihop eller flytta isär?

Rådgör med jurist för att ta fram eventuella avtal; samboavtal, bodelning etc.. Detta ger er en trygghet för framtiden.

 • Packning av ert bohag.

Åter till det praktiska i denna checklista inför flytten. Nu är det dags att böja packa ert bohag. Köp gärna begagnade kartonger så spar ni både era pengar och bidrar till en bättre miljö. För packningen behöver ni även etiketter för märkning av era kartonger. Tejp, bubbelplast, sopsäckar och tuschpennor är också bra att ha. Välrenommerade flyttfirmor kan oftast hjälpa till med både flyttkartonger och material. Jordgubbsprinsen Flyttservice erbjuder 4 veckors fritt lån av flyttkartonger. Utkörning och återhämtning erbjuds för en mindre självkostnad. Även övrigt material erbjudes för en låg kostnad. Jordgubbsprinsen erbjuder även packhjälp om ni behöver extra stöd under flytten. Läs mer om denna service här!

Ett tips!  Passa på att rensa ur inför packningen. Det är mänskligt att samla på sig saker som faller i glömska och som du inte längre behöver. Flytten är utmärkt tillfälle att göra dig av med de saker du inte behöver. Jordgubbsprinsen hjälper gärna till att köra era saker till Erikshjälpens secondhand eller återvinningscentral.

 • Magasinering av extra bohag.

Ibland har ni saker och möbler som inte får plats i er nya bostad men som ni ändå vill behålla. Undersök olika magasinerings – alternativ. Shurgards, 24 storage och Pelican finns på flera håll i Stockholm. Andra lokala lager – alternativ finns på de flesta orter. Läs mer om lagring och magasinering här!

Jordgubbsprinsen Flyttservice erbjuder trygg, klimatsäkrad och ekonomisk magasinering i absolut närhet till Stockholm centrum.

 • Förberedelser inför flyttdagen

Inför flyttdagen: Se till att demontera större och otympliga möbler som behöver demonteras före transport. samla ihop skruvar, muttrar och andra smådelar och lägg i märkta plastpåsar för respektive möbel. Gå igenom och se till att allt mindre bohag är nedpackat. Ta ner lampor och skydda väl i kartonger om möjligt. Plasta in känsliga möbler för att minimera skaderisken i transporten. Förbered med de kläder, skor och saker såsom mobil, plånböcker etc. som ni kommer behöva använda under flyttdagen och lägg dessa i en separat och märkt väska. (Obs! Glöm ej placera nödvändiga mediciner etc i denna väska).

När ni anlitar Jordgubbsprinsen flyttservice så finns vi närvarande under hela flyttprocessen och är redo att bidra med hjälp och råd inför flytten. Läs gärna mer här!

 • Om ni väljer att flytta själva

Se till att ni bokar en tillräckligt stor flyttbil tillräckligt många timmar. De flesta biluthyrare erbjuder uthyrning per 4 timmars alternativt uthyrning per dygn. Boka gärna ett dygn för att säkerställa att ni hinner genomföra hela flytten utan stress. Se till att ni har flyttfiltar, spännband och pirra tillgängliga under flytten. Dessa tillbehör brukar normalt inte tillhandahållas från biluthyraren.

Betänk att det inte alltid blir billigare att flytta själva. Med dagens rut-avdrag kan till och med kostnaden (inräknat flyttmaterial) bli lägre med flyttfirma. Med Jordgubbsprinsen flyttservice ingår alltid flytthjälpmedel som finns med i våra flyttbilar på plats hos er. Vi plastar in och skyddar allt känsligt bohag inför transporten. Allt för att era möbler ska komma fram lika fina som innan. Läs mer om vår flyttservice här!

 • Boka flyttstädning

Gör det enkelt och boka flyttstädningen med ett städproffs. Kräv 7 dagars städgaranti för att säkerställa att ansvarig städare garanterar eventuell åtgärdande av klagomål. Detta minskar er stress och låter er slippa onödiga konflikter med köpare av er bostad.

Jordgubbsprinsen hjälper er med både flytt och flyttstädning. Alltid smidigt att använda samma företag för både flytt och flyttstädning. Endast en kontakt genom hela flyttprocessen. Överlämna nycklarna till flytt-teamet på flyttdagen som sedan överlämnar nycklarna direkt till städteamet. Ni slipper då återvända och möta städarna på städadressen. Jordgubbsprinsen lämnar alltid 7 dagars städgaranti till sina kunder. Läs gärna mer om vår flyttstädning här!

 • Tillträde och överlämning av nycklar

Vid försäljning av bostad så sker oftast tillträde och nyckelöverlämning vid samma tillfälle på mäklarkontoret. Om du använder dig av Jordgubbsprinsen flyttservice kan allt detta ske simultant under flyttdagen. Jordgubbsprinsen möter er på utflyttningsadressen och genomför en kortare genomgång av bohaget. Ni kan därefter lämna över arbetet till oss och genomföra tillträdet. Jordgubbsprinsen utför under tiden både flytt och flyttstädning. Efter avklarat tillträde möter ni flytt-teamet i er nya bostad och flytten avslutas.

 • Slutbesiktning av bostad

Stäm av med er mäklare om datum för slutbesiktning.

Flyttstress - Varför det inte behöver vara en börda

Kontakta Jordgubbsprinsen för en kostnadsfri offert. Vi gör alltid vårt bästa för att leverera er en fulländad kundupplevelse.

 

Bästa hälsningar

Jordgubbsprinsen

 

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer