29 april, 2020 Flyttfirma

Mellanlagring och magasinering vid flytt – Bra tips!

Ett par veckor eller månader mellan in- och ut- flytt kan göra flytten mer komplicerad. När du behöver mellanlagra under flytten är det bra att tänka igenom och förbereda väl. Här ger vi dig tips som kan spara dig både pengar och bekymmer!

Jordgubbsprinsen flyttservice hjälper regelbundet kunder vid mellanlagringar och tillfälliga magasineringar. Det händer ofta att flytt-datumen inte parerar ordentligt och då får man hitta en lämplig lösning under en kortare period. Ett par veckor hos släktingar eller vänner, med bohaget magasinerat på annan adress, är en vanlig flytt-lösning. Oftast hjälper vi kunden med både in-, och ut-flytt och eftersom vi har eget uppvärmt magasin i Stockholm löser vi även mellanlagringen och kan då erbjuda en paketlösning.

Oavsett om ni väljer att använda flyttfirma eller om ni sköter flytten själv är det bra att tänka över några saker i samband med flytten.

  1. Om ni väljer flyttfirma. En flyttfirma som har eget magasin i närhet till någon av era adresser ger möjlighet till flera besparingar: En halverad framkörningsavgift då flyttfirman startar eller avslutar på sin egna adress. Faktumet En kund = två flyttar ger flyttfirman större möjligheter att kostnadseffektivisera när kostnaderna kan fördelas på flera uppdrag. Dessutom erhålls ofta en lägre magasineringskostnad hos en flyttfirma. Generellt har flyttfirmor lägre avgifter vid magasinering än andra storage-, magasineringsföretag.
  2. Vid magasinering hos ett Storage-företag såsom Shurgard, Pelican, 24 Storage etc. Se till att filialen ligger nära någon av era adresser. Detta spar er tid och pengar, speciellt om ni anlitar flyttfirma.
  3. Undvik förråds-, och magasinlösningar med dåliga tillfartsmöjligheter såsom besvärliga källarinfarter med låg fri höjd i garageporten. Eftersträva istället Magasin-, och Storage-anläggningar med bra parkeringsmöjligheter i närhet till ert förråd som gärna får vara lätt-tillgängligt i markplan. Om ert förråd ligger på andra eller tredje våningen är det viktigt att ni har tillgång till stor och rymlig hiss. Allt detta sparar er både tid, ork och pengar.

Jordgubbsprinsen har tillgång till uppvärmda och trygga förråd i absolut närhet till Centrala Stockholm. Vi erbjuder våra kunder bästa service vid ert bostadsbyte. Oavsett om ni mellanlagrar eller inte så lovar vi er en professionell och trygg hantering av ert bohag hela vägen till er nya bostad.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert! 🙂

Bästa hälsningar

Jordgubbsprinsen

 

Share: