Vad bör man göra vid FLYTT TILL VILLA (hus)?

5 december, 2020

Flytt till villa

Olika adresser har sina olika utmaningar. Vid flytt till villa är det viktigt att adressen är förberedd för ankomsten av flyttbilar. Detta gäller särskilt vintertid då väder och nederbörd kan skapa problem. Viktigt att man frigör infarten från snö så att flyttbilen kan komma så nära entrén som möjligt. Förbered gärna även med saltning av trappor och trädgårdsgångar. Detta minskar riskerna för både vår personal och hanteringen av era möbler.

 

Täck hallen med täckpapp

Även under ruskiga höst-, eller vårdagar är det värt att förbereda inför flytten. Vi rekommenderar alltid att ni täcker framförallt hallen med täckpapp. Detta för att skydda golvytor från smuts och repor. Vi kan tyvärr inte sätta på och ta av våra skor varje gång vi går in och ut med era tillhörigheter.

Vi gör självklart vårt bästa för att hålla det så rent som möjligt men vädret kan ibland göra det svårt. Vid en flytt in i villa är det extra viktigt att tänka på att skydda golvet då vi kommer direkt in i bostaden från ibland smutsiga utomhus-miljöer.

(Läs mer: Så flyttar vi piano och andra tunga saker.)

Ta extra titt på svåra passager i förväg

Äldre villor kan vara trånga och trappan smal med besvärliga hörn och kanter. Var därför extra noga med att se över att dina möbler verkligen kan bäras in och inte riskerar att fastna i trånga öppningar. Det kan även gälla nyproducerade tvåplansvillor där större sängar ibland inte kan tas upp till övervåningen. Finns balkong så brukar vi ofta kunna lösa detta med att säkert fira upp möbeln utvändigt.

Vi på Jordgubbsprinsens flyttfirma är lösningsorienterade och vi gillar att klura ut lösningar på problem, stora som små. Tetris tillhör charmen med det här yrket. Men ta gärna en extra titt på svåra passager i förväg så du slipper obehagliga överraskningar. Det kan även gälla vid flytt in i lägenhet men oftast ser vi problemet vid inflyttning i tvåplans-villor.

 

Ta lite höjd i planeringen

Nyproducerade villor ska byggas klart och äldre villor ska ibland renoveras innan man flyttar in. Vi ser ofta att byggfirman som anlitas har en optimistisk tidplan på projektet. Ofta händer saker på vägen som stör tidsplanen. Vi rekommenderar därför alltid våra kunder att ta lite höjd i planeringen. Räkna med att renoveringen eller nyproduktionen blir försenad. Det är snarare regel än undantag. Det ser vi tydligt som flyttfirma att de flesta byggprojekt blir försenade. Ha därför det i åtanke när ni planerar er flytt. Lägg på ett par veckor eller ibland ett par månader så ni slipper hamna utan bostad. Skulle ni ändå drabbas så hjälper vi gärna till med magasineringslösningar. Som sagt. Vi är vana vid att rycka in och hjälpa till när bygget drar ut på tiden.

 

Vi på Jordgubbsprinsen hjälper våra kunder med flytt både till lägenhet och villa. Kontakta oss eller skicka en offertförfrågan och få hjälp av Stockholms mest rekommernad flyttfirma!

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer