Saker som din flyttfirma önskar att du kände till

19 april, 2021

Saker som din flyttfirma önskar att du kände till

När du flyttar och tar hjälp av en professionell flyttfirma är det vissa saker du kan göra och vissa saker du bör undvika för att snabba på det hela. En smidig flytt är resultatet av ett gott samarbete, och det innebär att det kan vara bra att veta vad du kan hjälpa till med och när du bör hålla dig ur vägen. Här följer några saker som din flyttfirma gärna vill att du känner till.

1-Ingen gillar överraskningar på flyttdagen

Det här tipset bör du tänka på redan när du får gör en uppskattning av flytten, och det är otroligt viktigt så det är värt att nämna. Om du har skrymmande föremål, t.ex. piano, kylskåp eller en badtunna som ska flyttas, då måste du informera din flyttfirma om detta. Vissa föremål kräver extra förberedelser, utrustning eller personal för att flyttas, så det är aldrig en bra idé att “överraska” din professionella flyttfirma med oväntade föremål som plötsligt bara står där.

2-Förbered dig innan din flyttfirma kommer

Bor du i på någon en gata eller i ett lägenhetskomplex med hiss? Är det lätt för flyttbilen att ta sig fram till ditt hus? Ta dig lite tid före flyttdagen för att tänka igenom sådant som var flyttbilen kan parkera och hur man kan gå fram och tillbaka mellan den och din bostad. Om du behöver parkerings- eller hisstillstånd från fastighetsförvaltaren, se då till att skaffa detta i god tid.

3-Slutför packningen före flyttdagen

Om du väljer att packa själv, se till att det är klart före flyttdagen. Det innebär att alla lådor är tejpade och korrekt märkta. För att det ska gå ännu snabbare kan du stapla dina packade lådor på en central plats hemma, till exempel i garaget eller i vardagsrummet, så att flyttfirmans personal lätt kan lasta över dem på flyttbilen. Proffstips: Använd aldrig maskeringstejp på dina lådor. Använd istället förpackningstejp.

4-Packa inte tunga föremål i stora lådor

Det finns en anledning till att man har vissa förhållningsregler för vad som ska läggas i vilka lådor. Tunga föremål som t.ex. böcker måste packas i små lådor. Föremål som inte väger så mycket som t.ex. kuddar och filtar kan läggas i större lådor.

5-Planera för att vara med på flyttdagen

Du eller någon som du känner och litar på måste gå att nå under hela flyttdagen om din flyttfirma har frågor om vad de ska flytta och vad de inte ska flytta. Dessutom måste en ansvarig vuxen vara på plats för att skriva under flyttfirmans papper.

flytt med Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

6-Låt din flyttfirma jobba

Du kanske tror att du hjälper till när du är med och flyttar kylskåpet, men oftast är det bättre du håller dig undan. Du kan visa flyttkillarna till rätt rum och svara på frågor, men utöver det bör du låta den professionella flyttfirman utföra det tunga arbetet så att allt går så smidigt som möjligt.

Om du står inför en flytt hjälper vi på Jordgubbsprinsen flyttfirma gärna till. Kontakta oss redan idag för att komma igång med en kostnadsfri granskning antingen i din bostad eller via video.

>> Få Offert Gratis och Online

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer