Så städar du badrummet i 9 enkla steg

19 januari, 2021

Så städar du badrummet i 9 enkla steg

Av alla rum är antagligen badrummet det som står högst upp på listan över det som du minst av allt roas av att städa. Att städa badrummet kan vara riktigt besvärligt, ibland vet man inte ens var man ska börja och man vill bara ge upp. Ändå är det alltid enklare att underhålla ett rent hem, och då räknas även badrummet in.

Vi klandrar dig inte, att tvätta bort flera veckors tvålrester och smuts från badrummet är ingen enkel uppgift. Ofta skjuter vi upp det här problemet alldeles för länge, och den uppgift vi ställs inför känns näst intill oöverstiglig.

Vad du behöver känna till är ett enkelt sätt att effektivt och snabbt städa badrummet regelbundet. Oroa dig inte, för detta inlägg som är väldigt enkelt att följa kommer visa dig hur du rengör badrummet så det kommer se alldeles nytt ut igen.

Vi ska visa dig hur du i bara nio steg kan förvandla den oöverstigliga uppgiften med att städa badrummet till något roligt. Nedanstående steg förbättrar inte bara nivån för din badrumsstädning utan är även tidsbesparande.

 

Steg ett: Töm badrummet på allt innehåll

Om du vill få ett så bra resultat som möjligt, då ska du inte hoppa över det här steget.

Så ta bort allt som finns i duschen och badkaret inklusive alla handdukar och mattor och lägg dem utanför dörren. Flytta också ut sådant som står på handfatet och ovanför badrumsskåpen. När ditt badrum är tömt, då kan du sätta igång med att ge det en rejäl rengöring.

 

Steg två: Lägg in allt tvättbart i tvättmaskinen

Innan du påbörjar rengöringen, se till att lägga badrumsmattorna i tvätten.

Det blir enklare om du har tvättmaskin och torktumlare eftersom de hinner torka innan du städat klart i badrummet, men det här steget måste du göra i vilket fall som helst. Du får en fräsch känsla i  badrummet och blir av med lukter som satt sig fast i mattorna.

 

Steg tre: Damma och borsta

Du bör bli av med allt damm, spindelnät och lös smuts i badrummet innan du börjar rengöra. Det bästa är att använda en dammvippa med långt handtag, det gör det lättare att komma in i hörn och nå upp till lamporna (om du behöver, hämta en trappstege). När du har dammat klart i badrummet, borsta eller dammsug golvet för att få upp lösa hårstrån och skräp som finns där.

 

Steg fyra: Använd badrumsrengöringen till duschen och badkaret

Nu när badrummet är fritt från damm och lös smuts är det dags att få badkaret och duschen att blänka. Ta det badrumsrengöringsmedel du har hemma, vi rekommenderar att du använder ett universalrengöringsmedel om du städar varje månad eller så. Om du har skjutit upp det alldeles för länge (ingen fara, du är inte ensam), är det bästa alternativet att använda sig av en starkare lösning.

Ett syrabaserad rengöringsmedel klarar lätt att få bort besvärliga avlagringar i duschen. Om du har badkar, glöm inte ta detta också. När du har lagt på rengöringsmedlet, låt det sitta kvar och verka.

 

Steg fem: Ta alla övriga ytor

Medan rengöringsmedlet verkar i badkaret och duschen är det dags att ta hand om de övriga ytorna i badrummet. En svamp fungerar utmärkt, och även en trasa, så det behöver du inte tänka på. Spraya med universalrengöraren och rengör grundligt alla ytor.

Se till att du får med allt; handdukshängare, hyllor, golvlister, dörrar och fönster. För att hålla reda på vad du har städat och inte, se till att ta en del i taget, till exempel uppifrån och ner eller från vänster till höger.

 

Steg sex: Återgå till duschen och badkaret

Nu är det hög tid att rengöra badkaret och duschen. Det som är bra med att låta universalrengöringen verka så här länge är att den nu har gjort det värsta jobbet åt dig. Det enda du behöver göra nu är att lätt skura bort lös smuts och avlagringar.

När du skurat lätt är du redo att skölja alltsammans, men innan du gör det, se till att först städa klart alla väggar, golv och övriga ytor. När du är klar med rengöringen av duschen, ställ tillbaka alla föremål du tog ut innan du började, och torka av dem innan du ställer tillbaka dem.

 

Steg sju: Handfatet

Använd universalrengöringsmedlet, spraya noggrant på kranar och bänkskivor och torka med en ren trasa. Om det finns avlagringar i handfatet, använd grovsidan på tvättsvamp innan du torkar rent i handfatet. Ta lite fönsterputs och använd på spegeln. Det blir inte lika bra om du använder universalrengöringsmedel eller vatten.

Så städar du badrummet i 9 enkla steg Rengör toalettstolen

Steg åtta: Rengör toalettstolen

Vid det här laget ser det ut som du har undvikit detta, och med goda skäl, men nu kommer du inte undan längre. Om du skrubbar insidan av toalettstolen regelbundet klarar du dig med ett universalrengöringsmedel. Det enda du behöver göra är att spraya en liten mängd och skrubba med rent vatten och sedan spola.

Om det har byggts upp smuts och avlagringar, använd ett starkare rengöringsmedel särskilt avsett för toaletter.

När du använder en särskild toarengöring för avlagringar är det bästa att låta det sitta kvar och verka en sund innan du skurar rent med toalettborsten. När insidan är ren, spraya över toalettstolens utsida och torka sedan med en trasa.

 

Steg nio: Dags att moppa golvet

Steg 8,5 består i att ta ett djupt lugnande andetag för nu är du nästan klar! Med bara åtta enkla steg är du nu nästan klar med rengöringen av det en gång så jobbiga badrummet. Dags att moppa golvet. Fyll en hink med varmt vatten och ta en hyfsad mängd (men inte för mycket) universalrengöringsmedel och börja moppa badrumsgolvet.

När badrumsgolvet torkat, byt ut (de nytvättade och torkade) badrumsmattorna och lägg tillbaka allt du plockade ut innan du började, till exempel badrumsvåg och avfallskorg.

Vad du bör komma ihåg är att de steg vi har listat här ovan alltid gör det enkelt att rengöra badrummet. Men om du låter bli att städa badrummet under en längre tid så att smutsen samlas på hög tar även den enklaste och snabbaste rengöring lång tid.

Det finns en del du kan göra dagligen för att hålla badrummet hyfsat rent. Som exempelvis att suga upp lösa hårstrån med en handdammsugare, eller att regelbundet tömma avfallskorgen, och detta underlättar stort.

Att skaffa en gummiskrapa till duschen och att regelbundet rengöra avloppet rår också på de avlagringar som dagligt bruk för med sig.

Anlita oss!

Vi på Jordgubbsprinsen hjälper våra kunder med städ både till lägenhet och villa. Kontakta oss eller skicka en offertförfrågan och få hjälp av Stockholms mest rekommernad flytt och -städfirma!

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer