Så packar du dina kläder inför en flytt

24 februari, 2022

Så packar du dina kläder inför en flytt - Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Att packa kläder är en av de viktigaste bitarna när du ska flytta. Och om man bara gör det på rätt sätt brukar det också bli en ganska smärtfri syssla. Det gäller bara att planera och tänka till innan du börjar flytta kläderna från byrålådorna till flyttkartongerna.

Många av oss värderar våra kläder högt. Vi tar väl hand om dem och vill de ska hålla länge och se fräscha ut. Men hur tar man hand om dem på bästa sätt i en flytt? Vi har satt samman några råd och tips som kan vara bra att följa när du ska packa dina kläder inför flytten.

Hur du packar kläder inför din flytt

Att packa kläder handlar helt och håller om att organisera. Det är till exempel viktigt att skilja på sommarkläder och vinterkläder och att packa dessa var för sig. Dessutom underlättar det betydligt om du skriver etiketter utanpå dina lådor så att du direkt vet vad de innehåller. På så sätt slipper du öppna varenda kartong när du letar efter dina handskar en plötsigt kylig höstmorgon.

Om du flyttar på sommaren, börja då med att packa ner dina vinterkläder. Då kan du vara säker på att du inte packar ner något du behöver inom den närmsta tiden. Och när det gäller just vinterkläder finns det något annat att tänka på. Eftersom vinterkläder kan vara ganska bylsiga är det utmärkt att packa dessa i vacuumpåsar. På så sätt sparar du massor med utrymme.

När du väl har fått undan dina vinterkläder kan du fortsätta med att packa ner sådana kläder du inte behöver för stunden. När flyttdagen är inne behöver du enbart ett fåtal kläder för just den dagen. Kanske vill du ha några plagg extra ifall du skulle behöva byta. Att ha en skjorta i reserv kan ju till exempel vara helt nödvändigt om oturen skulle vara framme och du råkar spilla några droppar kaffe under fikapusen. Tänk också på att ha bekväma och lämpliga kläder på dig om du själv ska ta hand om din flytt. Att flytta i de bästa byxorna eller de nya pumpsen är inte att rekommendera. Välj hellre något oömt som du inte är alltför rädd om, och något du kan röra dig i obehindrat.

Så packar du dina kläder inför en flytt - Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Sådant du bör göra innan du packar ner dina kläder

I god tid innan du ska packa kan det vara smart att börja samla på dig diverse kartonger som du kan packa dina kläder i. Till skillnad från porslin är kläder inget som riskerar att gå sönder när de ligger nerpackade i sina lådor. Och just därför kan du packa dem i nästan vad som helst. Så behåll papperskassarna från mataffären, och se vilka övriga förpackningar och lådor du har liggande i förrådet. Skokartonger, bananlådor, kartongen du fick när du köpte din dammsugare – allt går att använda när du ska packa kläder. Se bara till att lådorna och kassarna är hela och rena.

I samband med att du packar ner dina kläder kan du passa på att även rensa ut lite. Vi har alla klädesplagg liggande som vi inte använder eller kanske har tröttnat på. Eller sådana som gått sönder och som du faktiskt inte kommer att laga – trots att du sparat dem just i det syftet. Så titta igenom vad du har och gör dig av med sådant du inte använder eller behöver. Kasta det som är trasigt (eller klipp dem till tvättrasor), och skänk de hela kläderna till välgörenhet. På så sätt slipper du lägga tid och kraft på att flytta sådant du ändå inte kommer att använda.

Att rensa ut på det här sättet kan göra flytten oerhört mycket enklare. Om dina kläder är i fint skick kanske du dessutom kan tjäna en slant på dem genom att sälja dem.

Därutöver är vårt tips att du tvättar dina kläder innan du packar ner dem. De mår så mycket bättre av att vara rena och nytvättade om de måste ligga nerpackade i lådor ett tag. Då slipper du också tvätta det första du gör när du flyttat in på ditt nya ställe.

Så packar du dina kläder inför en flytt - Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Hur du packar kläder som inte behöver hänga

När du packar sådana kläder som inte behöver hänga, som t-shirts, tights, tröjor och toppar, är detta perfekt att lägga i duffelbags, plastpåsar, resväskor och till och med pappkassar från matbutiken. Om du har mer skrymmande kläder som oömma jackor och skidbyxor kan du frakta dessa i vanliga sopsäckar, de rymmer mer än man tror. Eller varför inte packa alltsammans i vacuumpåsar? Då sparar du mängder med plats i flyttlasset.

Andra kläder, sådana som du förvarar i byrålådor och korgar, som strumpor, underkläder och träningskläder, kan du också packa i påsar eller lådor. Ibland kan det i själva verket vara det smartaste att låta de här kläderna ligga kvar i sina byrålådor och helt enkelt följa med möblemanget. Glöm dock inte att tejpa för lådorna så att de inte plötsligt öppnas och allt ramlar ut.

Bara fantasin sätter stopp för hur du kan packa kläder som inte behöver hänga. Du kan vika ihop dem och stapla dem i snygga högar, eller rulla dem. Ett annat smart sätt är att använda dina kläder som skydd utanpå ditt porslin. Vira dina oömma kläder kring tallrikar och glas! Då slipper du dessutom skaffa mängder med skyddspapper som bara kastas efteråt. Och på köpet blir det mindre att flytta.

En annan sak att tänka på är att alltid packa det som är tyngst längst ner i en låda eller kasse. På så sätt riskerar du inte att krossa och förstöra det som ligger i bottnen. Och ytterligare knep är att inte packa lådorna alltför fulla. Man kanske tror att kläder inte väger så mycket, men många plagg tillsammans kan uppgå till flera tunga kilon som kan knäcka både kartongen och ryggen. Så se till att packa lätt. Och om du ändå skulle behöva trycka ner något som väger mycket – lägg dem gärna i dubbla kartonger. Då slipper du otrevliga överraskningar på vägen mot flyttbilen.

Så packar du dina kläder inför en flytt - Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Hur du packar hängande kläder

För sådana kläder som hänger kan det vara bra att använda en flyttgarderob. Här kan du hänga allt sådant som jackor, kappor, rockar och kavajer. På så sätt håller sig plaggen släta och fräscha. Om du vill undvika att kläderna blir dammiga kan du också förpacka dem i plast. Vanliga soppåsar går utmärkt. Låt galgen vara kvar i plagget, lägg ner i soppåsen och knyt om med gummiband runt galgen högst upp. Sedan kan du bara hänga upp dem – direkt i flyttbilen eller i flyttgarderoben!

 

Hur du packar skor

Det bästa sättet att packa skor är ofta att lägga dem i påsar. Gärna i sin ursprungliga skokartong. Beroende på hur oömma skorna är kan du också lägga dem i vanliga flyttlådor. Stapla dock inte alltför många i en och samma låda då det kan bli ganska tungt. Ett annat bra knep om du vill spara utrymme är att stoppa ner småsaker i stövlar och gummistövlar. Där ligger de både skyddade och du får mer plats över.

Så packar du dina kläder inför en flytt - Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Fler tips för att packa kläder

Efter vi oftast har mycket mer kläder än vi faktiskt tror är det oerhört viktigt att vara ordnad och strukturerad när man packar inför flytten. Sätt gärna etiketter på lådorna så att du vet vad som ligger var. Då blir det enklare att packa upp i ditt nya hem. Och då slipper du det där annars lätt kan hända: att man håller på i månader och packar upp sina saker och till och med glömmer vad man en gång  lade ner i de där lådorna.

Anlita Jordgubbsprinsen flyttfirma med att packa dina kläder inför flytten

Om du har ont om tid kan du alltid anlita Jordgubbsprinsen en professionell flyttfirma i Stockholm som hjälper dig med både ner- och uppackning. De flesta större flyttfirmor erbjuder den här tjänsten. Förutom sitt kunnande har de också allt lämpligt som behövs för att packa: flyttlådor, förpackningstejp, skyddsemballage och så vidare.

Dessutom kan en flyttfirma hjälpa dig med hela förfarandet: från packning, lastning, frakt och avlastning och uppackning på ditt nya ställe. Kontakta gärna Jordgubbsprinsen och hör dig för om en gratis offert/prisförslag.

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Så Stora Är Våra Flyttkartonger

En av våra kära kunder mejlade oss nyligen och undrade om storleken och kvaliteten på våra flyttkartonger. Vi tänkte att det vore en utmärkt möjlighet att dela lite mer information om de fantastiska kartonger vi använder och erbjuder gratis till våra flyttkunder....

läs mer

Är det dyrare med flyttfirma på helgen?

Flyttfirma på helgen?! Ibland behöver man boka sin flytt på en helg, och då märker man att vissa flyttfirmor har högre priser. Men varför är det så? I detta inlägg ska vi utforska varför priserna kan vara högre under helger och vad som påverkar dessa kostnader. Varför...

läs mer