Planering av flytt när det är bråttom – Tips och råd

7 mars, 2022

Planering av flytt när det är bråttom – Tips och råd Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Att stressa med något är aldrig bra. Det är lätt hänt att saker går fel om man måste skynda på alltför snabbt. Dock finns det tillfällen som man inte kan styra över, av en eller annan anledning. Även om det inte är det mest ideala att behöva stressa när du flyttar finns det ändå en del du kan göra för att underlätta det hela. Här har vi listat upp en del saker att tänka på som trots allt kan göra din stressiga flytt lyckad!

En checklista är ett måste om du måste stressa med flytten

Att ha en checklista när man flyttar är viktigt. Men det blir än viktigare om du inte har så lång tid på dig att planera din flytt. Problemet när man har bråttom är att hinna med allt man måste göra. Att stressa är som sagt aldrig bra och ofta begår man fler misstag och glömmer saker som man annars inte skulle gjort. Men det du mest av allt behöver är alltså en checklista för din flytt. Skriv upp det du behöver göra och stryk över när det är gjort.

Men vad är det då som du behöver ha med på den här listan?

  • Organisera
  • Skaffa kartonger och förpackningsmaterial
  • Packa
  • Skaffa de dokument och papper du behöver
  • Ordna med själva flytten

Det är mycket som behöver organiseras vid en flytt. Det viktigaste av allt är att hitta en bra flyttfirma som du kan ta hjälp av. Om du bor i Stockholm är det lättast att helt enkelt leta efter en flyttfirma i Stockholm. Detta bör vara det första du gör eftersom du är beroende av att ha någon som sköter grovjobbet med själva transporten av dina tillhörigheter. Om du måste ha tag på en flyttfirma riktigt snabbt kan det tänkas att du behöver betala en något högre summa än om du hade varit ute i god tid, men om du måste flytta snabbt har du inget val.

Planering av flytt när det är bråttom – Tips och råd Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Skaffa kartonger och förpackningsmaterial

Även om du flyttar i all hast måste du skaffa sådant som är nödvändigt för din flytt. Det bästa sättet är att höra med din flyttfirma i Stockholm vad de har för flyttlådor och annat att erbjuda sina kunder. Som tur ät kan man få hjälp med detta hos i stort sett varenda flyttfirma. De flesta har lådor att låna ut och även annat förpackningsmaterial. Du behöver inte oroa dig för att det inte räcker, om det är något en flyttfirma har så är det mängder med kartonger, plast och omslagspapper. Och eftersom kunden alltid har rätt är det bara att ringa till din flyttfirma så hjälper de dig, om det så bara är några få dagar innan du ska flytta!

Packning

Själva packningen är ofta det som är mest tidskrävande. Och även om du nu måste snabba på med att packa är det viktigt att du ändå är noggrann. Du vill inte komma fram trasiga lampor och tallrikar som gått sönder bara för att du hade bråttom. Men ingen fara. Skriv bara ner på din checklista att du måste packa. Då blir det gjort och du slipper stå samma morgon som flyttbilen ska komma med bara hälften av ditt bohag nerpackat.

Hur kommer du igång och hur packar du på bästa sätt?

Börja på de ställen där det finns flest saker. Det är alltid skönt att först få överstökat det som är mest krävande. Då har du gjort det svåra och mot slutet av packningen har du bara de enkla småsakerna kvar.

Sovrummet och köket måste du givetvis använda ända fram till flyttdagen. Men därmed inte sagt att du måste använda allt som finns där. Packa ner allt porslin och alla köksredskap du inte behöver just för stunden. Och samma sak gäller för sovrummet. Packa ner alla kläder du inte behöver. Och lämna bara kvar det du ska ha på dig på flyttdagen och eventuellt ett ombyte av kläder. Resten packar du helt enkelt ner i kartonger.

När det kommer till själva packandet måste du se till att allt ligger i tryggt och säkert förvar i lådorna. Tänk på att dina saker ska tåla en del oöm behandling – transport, kanske på ojämna vägar, och att bäras upp och nerför trappor och lastas av och på.

Använd tillräckligt skyddande förpackning där det behövs, exempelvis för porslin, glas och speglar. Välj gärna sådant som bubbelplast. Du kan också slå två flugor i en smäll och vira in ömtåliga saker i handdukar, lakan och kläder. Då sparar du dessutom plats i dina flyttkartonger.

Planering av flytt när det är bråttom – Tips och råd Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Är det bättre att anlita hjälp för packningen?

Flyttfirmor erbjuder många olika sorts tjänster. Du kan hyra en flyttbil av dem, eller så kan du ta hjälp av dem enbart med att få förpackningsmaterial. Om du i alla hast ska flytta från Stockholm kan det vara smart att höra dig för om packningstjänster i Stockholm så slipper du i alla fall problemet med att packa. För att vara säker på att du anlitar en bra firma, gå till deras hemsida och läs om dem. Där kan du snabbt göra dig en uppfattning om vilka du kan lita på och vilka som erbjuder bra tjänster.

Det bästa du kan göra om du vill hitta en pålitlig flyttfirma är att gå till flera olika hemsidor för att jämföra deras tjänster och priser. Glöm inte heller att läsa omdömen och recensioner. Om du fortfarande känner dig tveksam efter att ha läst och granskat, ring helt enkelt upp de firmor som verkar bäst och prata med dem. Då får du direkt svar på dina frågor. Även om du har bråttom tjänar du på att ta dig lite tid med det här. Du vill ju trots allt hitta en pålitlig flyttfirma.

Skaffa de papper och dokument du behöver

Det är inte alltid lätt att tänka på vilka papper man behöver om man har bråttom och känner sig stressad. Kanske känner du dig så överväldigad av allt som måste göras att du inte vet i vilken ände du ska börja. En sak som dock är viktig att komma ihåg redan från början är vilka eventuella dokument eller papper du behöver. Det kan handla om allt från parkeringstillstånd och pass, beroende på vart din flytt går. Och här kommer åter igen checklistan in i bilden. Skriv upp att du måste ta itu med papper. Då kommer du garanterat inte glömma det!

Sammanfattning

Du bör alltid försöka undvika att flytta i hast. Det är så mycket du kan glömma och så mycket som kan gå fel. Men ibland har man inget val. Kanske har du fått ett plötsligt nytt jobb på ett annat ställe, eller har du hittat din drömbostad någon annanstans och fått en köpare som snabbt vill flytta in på ditt gamla ställe. Orsakerna kan vara många, och oavsett vilka de är det viktigt att du tar det lugnt och planerar även inför en plötslig flytt. Om du bara följer våra råd kommer du inte få några problem. Då kan du flytta utan att behöva stressa, även om du är ute i absolut sista minuten!

Planering av flytt när det är bråttom – Tips och råd Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer