När är den bästa tiden att flytta billigare?

28 september, 2021

När är den bästa tiden att flytta billigare - Jordgubbsprinsen flyttfirma

Att flytta är en av de mest stressiga händelserna som kan hända i en individ eller familjs liv. Det kan verka som en så skrämmande uppgift, särskilt när det görs för första gången eller när man vill flytta billigare. Men genom att planera noggrant och ta hand om alla detaljer kan denna process bli mycket mindre stressig och till och med vara en rolig upplevelse!

Noggrann planering är nyckeln till att få bästa möjliga flyttupplevelse. Första steg i planeringen kan vara att ställa in ett datum och välja den bästa dagen för din flytt.

Hitta svaren på dessa frågor innan du planerar din flytt

För bättre planering av en billig flytt måste du ha svaren på några viktiga frågor:

Vart du ska flytta (vilken stad, område, hus eller lägenhet du ska bo i);

-Vad du flyttar (hur många och vilken typ av hushållsartiklar och personliga tillhörigheter ska du ta till din nya plats);

-Hur du flyttar (anlitar du en professionell flyttfirma eller utföra en Gör Det Själv-flytt);

-När du flyttar.

Den sista frågan är av större betydelse än du kanske anar – när du flyttar kan flyttiden göra en enorm skillnad i kvalitet, lätthet och kostnad för din flytt. Faktorer som vädret och tillgängligheten av flyttföretag kan underlätta eller hindra dina planer, så du måste noga välja rätt tidpunkt för din flytt.

När är den bästa tiden att flytta billigare - Jordgubbsprinsen flyttfirma

När är den bästa tiden att flytta då?

På våren när det är fint väder? Under sommaren när dagarna är längre och barnen är lediga från skolan? På vintern när färre människor flyttar och priserna är lägre? Under semestern när man har mer tid för att packa och flytta utan stress? På en vardag när det är mindre efterfrågan på flyttfirmor i Stockholm?

Varje tid har sina fördelar och nackdelar – och det finns många personliga överväganden att ta hänsyn till. Här är allt du behöver veta för att kunna välja den bästa tiden för din flytt:

Vilka tider blir det billigare att flytta?

Att flytta är ganska dyrt, så du kommer säkert att dra nytta av alla möjliga sätt att minska dina flyttkostnader – och ett av de mest effektiva sätten att spara pengar på din flytt är att välja en billigare tid/datum att flytta.

Så, när är den billigaste tiden att flytta? Naturligtvis är det när efterfrågan på flyttfirmor är den lägsta:

Vilken månad är det billigare att flytta?

Enligt våra siffror husflyttningar i Stockholm ökar under månaderna från maj till september-den så kallade ”högsta flytttiden”. Eftersom så många människor vill flytta under denna period är flyttfirma extremt upptagna och tar därför högre betalt för sina tjänster – så det är den dyraste perioden på året att flytta. Det är mycket billigare att flytta under lågsäsong (från oktober till april) när efterfrågan är lägre och flyttföretag erbjuder lägre priser och olika rabatter för att locka fler kunder och säkra fler jobb. Vi på Jordgubbsprinsen tycker att januari och februari är de billigaste månaderna att flytta på.

Vilken vecka är det billigare att flytta?

De flesta föredrar att flytta i början eller slutet av en månad (när hyresavtal börjar och slutar), så månadens första och sista dagar är flyttfirmor mer upptagna än de andra dagar – därför ökar flyttkostnader. En flytt i mitten av månaden (under den andra eller tredje veckan i en månad) kommer sannolikt att bli billigare eftersom de flesta flyttföretag har mindre arbete under den tiden och är mer villiga att erbjuda rabatter.

När är den bästa tiden att flytta billigare - Jordgubbsprinsen flyttfirma

Vilken dag är det billigare att flytta?

Det är väldigt bekvämt att flytta under helgen (du behöver inte ta lediga dagar från jobbet och mer tid att packa upp), så de flesta väljer att göra det. Det innebär att efterfrågan på flyttfirmor är högre på helgerna – och det är flyttfirmans kostnader också. Därför är det mer kostnadseffektiva alternativet att flytta på en vardag mitt i veckan (med undantag för fredagen som är extremt upptagen också), hos oss på Jordgubbsprinsen blir oftast tisdagen den billigaste dagen att flytta.

Med ett ord-den billigaste tiden att flytta är en mitt i veckan mitt i en vintermånad (t.ex. en tisdag under den tredje veckan i januari).

Vill du få mer information om hur mycket kostar att anlita en flyttfirma? Klicka här!

Har du bestämd din flyttdatum och vill få en gratis offert på din flytt? Klicka här 🙂

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Så Stora Är Våra Flyttkartonger

En av våra kära kunder mejlade oss nyligen och undrade om storleken och kvaliteten på våra flyttkartonger. Vi tänkte att det vore en utmärkt möjlighet att dela lite mer information om de fantastiska kartonger vi använder och erbjuder gratis till våra flyttkunder....

läs mer

Är det dyrare med flyttfirma på helgen?

Flyttfirma på helgen?! Ibland behöver man boka sin flytt på en helg, och då märker man att vissa flyttfirmor har högre priser. Men varför är det så? I detta inlägg ska vi utforska varför priserna kan vara högre under helger och vad som påverkar dessa kostnader. Varför...

läs mer