Flyttguide: Vilka saker ska man packa först?

19 maj, 2023

När du står inför uppgiften att flytta, kan det kännas överväldigande att veta var du ska börja. Packningen kan vara en av de mest utmanande aspekterna av hela processen. Nedan följer några riktlinjer för att hjälpa dig att komma igång med din packning och för att göra din flytt smidigare.

Förberedelser inför packningen

Innan du ens börjar packa, är det klokt att göra en inventering av alla dina ägodelar. Skapa en lista över allt du äger och dela upp den i kategorier. Du kan till exempel räkna och hålla reda på hur många uppsättningar av lakan du har, hur många tallrikar du har och till och med hur många lådor med kläder för olika säsonger som ska flyttas ut från vinden.

Under inventeringen kommer du förhoppningsvis att inse att du har en hel del saker att göra dig av med. Ta dig tid att rensa ut gamla kläder, skänka använda böcker och slänga andra föremål som tar upp onödig plats i ditt hem. När du har gjort det, kommer du vara redo att börja packa.

Vad bör du packa först?

Det kan vara svårt att avgöra vad du ska packa först, men här är några riktlinjer:

  • Saker i förvaring: Dina tillhörigheter i förvaring, oavsett om de befinner sig i en källare, på vinden eller gömda djupt i ditt garage, bör vara några av de första sakerna du packar. Dessa föremål är enkla att packa först eftersom de troligen redan är i lådor.
  • Kläder utanför säsongen: Dessa kläder är lätta att packa först eftersom de, precis som föremål i förvaring, redan kan vara i lådor.
  • Porslin: Du kommer förmodligen inte att hålla några fester under din flytt, vilket gör kina porslin till perfekta föremål att packa upp utan problem. Packa dessa tallrikar mycket försiktigt och märk tydligt lådorna som ömtåliga.
  • Dekorativa föremål: Konstverk och fotramar har huvudsakligen dekorativ funktion, och du behöver inte dekorationer uppe medan du packar. Genom att packa dem först kommer du vara mindre benägen att glömma dem på inflyttningsdagen.
  • Små prydnadsföremål: Dessa föremål kan ofta ha mer känslomässigt värde än några andra saker i ditt hem. Gör dessa till en prioritet när du börjar packa.
  • Extra lakan och handdukar: Du kommer troligen inte att byta dina lakaneller använda många handdukar under din flytt. Packa därför dina extra lakan och handdukar tidigt i packningsprocessen.
  • Böcker: Om du är en flitig läsare har du troligtvis många böcker runt om i ditt hem. Välj ett par att ha med dig under flyttprocessen och packa resten i början.

Flyttguide Vilka saker ska man packa först

Att ha en klar plan över vad du ska packa först kan göra flytten mindre stressande. Genom att följa tipsen ovan kan du säkerställa att din packning är välorganiserad, vilket kommer att göra flyttdagen mindre stressig. Kom ihåg att börja packa de saker som du inte använder dagligen, och spara de mest nödvändiga sakerna till sist. Lycka till med din flytt!

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer