6 saker att göra innan flyttkillarna kommer

17 februari, 2021

6 saker att göra innan flyttkillarna kommer

Det kan kännas både jobbigt och stressigt att flytta ett helt hem, och det hela kan bli så mycket enklare om du tar hjälp från oss. Men även om proffsen tar hand om en stor del av jobbet finns det ändå några viktiga saker att göra innan våra Jordgubbsprinsarna (flyttkillarna) dyker upp.

 

  1. GÖR DIG AV MED SAKER DU INTE BEHÖVER

Ett av de vanligaste felen man gör när man flyttar är att inte kasta saker man inte behöver. Se till att slänga allt du inte behöver. Det är slöseri med pengar att en flyttfirma ska flytta sådant du ändå inte kommer behålla. Dessutom kan du göra någon annan lycklig genom att skänka bort sådant du själv tröttnat på, en win-win-situation alltså.

  1. TA HAND OM SÅDANT SOM INTE FLYTTKILLARNA KAN HJÄLPA DIG MED

Tänk på att det finns vissa del saker som flyttfirman inte kan flytta på grund av diverse bestämmelser. Det kan handla om sådant som är giftigt och brandfarligt och även ömtåliga föremål som växter, mat, vapen, färg, kemikalier, oljor och rengöringsvätskor. Så var beredd på att själv transportera vissa av de här sakerna, eller ännu bättre, se till att göra dig av med dem innan det är dags för flytt.

  1. GÖR EN INVENTERING

Du bör göra en inventering av vad du har i ditt hem när du ska flytta. På så vis får du lättare att organisera flytten och hålla ordning på dina saker. Förutom att det hjälper dig att organisera kan det vara bra också ifall något föremål skulle gå sönder eller bli stulet under flytten. Se till att gå in och läsa på vår användbara blogg eller se vad det finns för appar, som exempelvis Sortly, som effektiviserar din hemmainventering.

6 saker att göra innan flyttkillarna kommer

  1. SORTERA IGENOM SMÅSAKER

Även om du anlitar en flyttfirma som Jordgubbsprinsen som hjälper dig med allt och som även sköter packningen, kan det vara bra att gå igenom småsaker för att snabba på det hela under flyttdagen. Gå igenom lådor, särskilt de där det finns en tendens att det hamnar en massa småsaker, som i köket och badrummet. Släng det gamla läppstiftet och nagellacket, rensa ut menyer, matrecept och annat skräp, och använd sedan förslutningsbara påsar eller genomskinliga plastpåsar där du ordnar allt du vill behålla. Om du tar dig tid att gå igenom småsakerna blir det sedan lättare att packa ner dessa i större flyttlådor när flyttkillarna kommer.

  1. BESTÄM VAD SOM INTE SKA PACKAS NER

Se till att märka och plocka undan allt sådant du inte vill att flyttkillarna ska packa och flytta, som till exempel personliga saker som nycklar, plånbok och liknande. Om du har saker du tänker transportera själv, eller som du kanske behöver innan eller under flytten, då kan du skapa ett hörn och märka detta ”Packas ej”.

  1. TA FOTON

Det är viktigt att vara förutseende när du väljer flyttfirma och se till att välja en som är pålitlig och som du kan lita på. Genom att fotografera dina föremål, särskilt dyra saker och antikviteter, kan du skydda dig själv om det trots allt visar sig att flyttfirman är opålitlig.

Det vi nämnt här ovan är lite av det som är viktigast att göra innan flyttlasset går. Om du förbereder på det här sättet går flytten så mycket smidigare när dagen väl är inne, och du minskar både huvudvärk och stress till ett minimum.

Läs mer: Flytta som en kung med Jordgubbsprinsen

Jordgubbsprinsen-flytt-och-städfirma

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer