Vad kostar en lägenhetsflytt? Flyttfirma priser och kostnadsfaktorer

30 april, 2024

Vad kostar en lägenhetsflytt Flyttfirma priser och kostnadsfaktorer

Planerar du en lägenhetsflytt och känner dig överväldigad av alla de olika faktorerna som kan påverka priset? Du är inte ensam. Flyttkostnader kan vara svåra att navigera, med variabler som bohagets storlek, avstånd mellan din gamla och nya bostad, våningsplan, hissens storlek och till och med den tidpunkt du väljer att boka flyttfirman. I detta omfattande inlägg kommer vi att detaljerat bryta ner alla dessa faktorer för att ge dig en tydlig bild av vad du kan förvänta dig att betala för olika typer av flyttjänster, och hur du kan göra din flytt så kostnadseffektiv som möjligt.

Storlek på lägenheten

Storleken på din lägenhet är en av de största faktorerna som påverkar kostnaden för en lägenhetsflytt. En mindre etta kräver färre resurser att packa och flytta jämfört med en större trea eller fyra. Här är en ungefärlig kostnadsuppskattning baserad på lägenhetens storlek:

 • Etta (1 rum och kök): 2,000 – 4,000 SEK
 • Tvåa (2 rum och kök): 3,000 – 6,000 SEK
 • Trea (3 rum och kök): 4,000 – 8,000 SEK
 • Större lägenheter: Priset kan öka ytterligare beroende på antalet rum och möblemang.

En standard flyttbil har en volym på cirka 20 kubikmeter (kbm). I ett normalt möblerat lägenhet motsvarar varje 3 kvadratmeter (kvm) ungefär 1 kbm i lastvolym. Det betyder att en lägenhet på upp till 60 kvm oftast kan flyttas i en enda lastbil, men inte alltid.

Lastningstiden för en sådan flyttbil varierar beroende på faktorer som våningsplan och hur lätt det är att komma åt lägenheten/källaren. Generellt kan det ta mellan 4 till 7 timmar att både lasta och lossa alla saker, exklusive tiden för att köra mellan den gamla och den nya adressen.

Om bohaget är mindre tar det naturligtvis färre timmar att både lasta och lossa, medan ett större bohag som inte ryms i en standardstor flyttbil på 20 kbm kan kräva mer tid och möjligtvis även flera körningar. På Jordgubbsprinsen förstår vi vikten av effektivitet i flytten, och därför erbjuder vi olika storlekar på våra flyttbilar. När det gäller större bohag och vi behöver snabba på processen, använder vi ofta våra större lastbilar på 35 kbm eller 55 kbm.

I vissa fall, när lägenheten och bohaget är mycket stort, kan det bli nödvändigt att skicka flera bilar och flera team av personal för att hantera flytten. Den totala tiden för lägenhetsflytten beror på flera faktorer: lägenhetens storlek, vilket våningsplan lägenheten är på, om allt ryms i hissen, samt hur nära lastbilen kan parkeras vid huset.

Varje enskild detalj spelar en roll i planeringen och genomförandet av lägenhetsflytten. Därför är det viktigt att vi på Jordgubbsprinsen får så korrekt och detaljerad information som möjligt om lägenheten och bohaget för att kunna anpassa våra resurser och planering efter kundens specifika behov och förutsättningar. Detta säkerställer en smidig och effektiv flyttprocess, oavsett storlek på bohag eller lägenhet.

Vad kostar en lägenhetsflytt Flyttfirma priser och kostnadsfaktorer

Avstånd mellan bostäderna

Avståndet mellan din gamla och nya bostad spelar också en stor roll i hur mycket flytten kommer att kosta. En lokal lägenhetsflytt inom samma stad är generellt billigare än en långdistansflytt. Här är några genomsnittliga kostnader baserade på avstånd:

 • Lokal flytt: Upp till 50 kilometer kan kosta mellan 3,000 och 7,000 SEK.
 • Långdistansflytt: Över 50 kilometer kan kostnaderna starta från 8,000 SEK och öka beroende på avståndet.

När det kommer till långa flyttar, som exempelvis från Stockholm till Göteborg, brukar vi på Jordgubbsprinsen räkna med en kostnad på cirka 7 kr per km för avståndet mellan adresserna för våra 20 kbm lastbilar. Till detta tillkommer personalkostnader som baseras på antal flyttkillar och antal timmar de kör mellan adresserna.

Tilläggstjänster

Många väljer att anlita flyttföretag för tilläggstjänster såsom packning, montering och flyttstädning. Dessa tjänster kan avsevärt öka den totala kostnaden:

 • Packning: Kan kosta mellan 1,000 till 3,000 SEK extra beroende på mängden saker.
 • Montering/demontering av möbler: Vanligtvis runt 500 – 1,500 SEK.
 • Flyttstädning: Beroende på lägenhetens storlek, 1,500 – 5,000 SEK.

Tidpunkt för lägenhetsflytten

Tidpunkten för din lägenhetsflytt kan också påverka priset. Helger och högsäsong (vanligtvis sommarmånaderna) kan ha högre priser på grund av ökad efterfrågan.

Flyttfirmans prissättning

Olika flyttfirmor har olika prissättning. Vissa kan erbjuda ett fast pris för hela flytten medan andra tar betalt per timme. Det är viktigt att få en tydlig prisuppgift från flyttfirman för att undvika oväntade kostnader.

på Jordgubbsprinsen förstår att varje kunds behov och budget är unik, därför erbjuder vi flexibla betalningsalternativ som inkluderar både fastpris och löpande timdebitering.

 • Fastpris är ett utmärkt alternativ för de som önskar en fast kostnad att budgetera för utan överraskningar. Detta pris avtalas i förväg och täcker hela lägenhetsflytten oavsett hur lång tid arbetet tar. Detta kan vara fördelaktigt för stora eller långdistansflyttar där det kan vara svårt att uppskatta exakt tidsåtgång.
 • Löpande timdebitering är å andra sidan mer flexibelt och baseras på den faktiska tiden som vårt team arbetar. Detta kan vara fördelaktigt för mindre flyttar eller när kunden önskar vara mer involverad i flyttprocessen och kanske själv utföra vissa delar av packningen.

Försäkring och extra skydd

Att investera i en bra försäkring för dina saker under lägenhetsflytten är en klok idé, särskilt för värdefulla föremål. Kostnaden för försäkring kan variera, så det är bra att jämföra olika alternativ.

Att välja rätt flyttfirma som kan anpassa sina tjänster efter dina specifika behov är avgörande. En pålitlig leverantör kommer att ge en klar och tydlig offerterbjudande baserad på dina specifikationer och hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut för en smidig och effektiv flytt.

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Så Stora Är Våra Flyttkartonger

En av våra kära kunder mejlade oss nyligen och undrade om storleken och kvaliteten på våra flyttkartonger. Vi tänkte att det vore en utmärkt möjlighet att dela lite mer information om de fantastiska kartonger vi använder och erbjuder gratis till våra flyttkunder....

läs mer

Är det dyrare med flyttfirma på helgen?

Flyttfirma på helgen?! Ibland behöver man boka sin flytt på en helg, och då märker man att vissa flyttfirmor har högre priser. Men varför är det så? I detta inlägg ska vi utforska varför priserna kan vara högre under helger och vad som påverkar dessa kostnader. Varför...

läs mer