Säker och Effektiv Flyttning under Snöfall: Viktiga Tips för Kunder och Personal

28 november, 2023

Säker och Effektiv Flyttning under Snöfall - Viktiga Tips för Kunder och Personal

Med det pågående snöfallet i Stockholm och Östergötland, förstår vi på Jordgubbsprinsen Flyttfirma vikten av att vara väl förberedd. Detta inlägg syftar till att ge våra kunder och personal värdefulla tips för att säkerställa en smidig och säker flyttprocess under dessa vinterförhållanden.

För Våra Kunder

Att flytta under vintern, speciellt under snörika dagar, kan vara en utmanande upplevelse. På Jordgubbsprinsen Flyttfirma strävar vi efter att göra er flytt så smidig och trygg som möjligt, oavsett väder. För att hjälpa er i denna process har vi sammanställt en lista med viktiga tips som ni som kunder kan tänka på för att förbereda er för en säker och effektiv flytt. Genom att följa dessa råd kan ni bidra till en smidigare flyttprocess och minska risken för förseningar och problem som kan uppstå på grund av snön. Vi ser fram emot att hjälpa er med en framgångsrik och problemfri flyttning.

 1. Framkomlighet: Se till att gångvägar och uppfarter är skottade och sandade. Det underlättar för flyttpersonalen och minskar risken för olyckor.
 2. Packa Vattentätt: Använd vattentäta material för att packa dina saker. Snö och slask kan annars skada dina tillhörigheter.
 3. Tidplanering: Räkna med extra tid för flytten. Snö och dåligt väder kan orsaka förseningar.
 4. Säkerhet först: Undvik att placera lådor eller möbler på snöiga eller isiga ytor. Använd lämpliga skor med bra grepp för att minska risken för att halka när du rör dig runt flyttbilen och ditt hem.
 5. Elektronikskydd: Packa känslig elektronik i extra skyddande material för att förebygga skador från fukt och kyla.
 6. Kommunikation med Jordgubbsprinsen: Håll regelbunden kontakt med oss om dina planer eller om du behöver ändra något i sista stund på grund av vädret.
 7. Identifiera Riskområden: Informera flyttpersonalen om potentiellt hala eller farliga områden runt ditt hem.
 8. Var Flexibel: Var beredd på att justera dina flyttplaner baserat på väderförändringar.
 9. Försäkring: Kontrollera din försäkring för att se vad som täcks under flytten, särskilt i dåligt väder.
 10. Värme i Bostaden: Se till att både din gamla och nya bostad är uppvärmda för att förhindra att dina saker utsätts för extrem kyla; Under flyttdagen kan dörrar och entréer ofta stå öppna och detta kan leda till att kylan tränger in och temperaturerna inomhus sjunker markant. Det är viktigt att stänga dörrar till rum som inte används under flytten för att behålla värmen där det behövs mest. Om det är möjligt, försök att ordna så att saker inte placeras nära öppna dörrar eller i utrymmen där kall luft kan komma in.
 11. Nödvändiga Verktyg: Ha skottspade och sand/salt tillgängligt om det skulle behövas under flyttdagen.
 12. Extra Belysning: Ha extra belysning tillgänglig, eftersom det kan bli mörkt tidigt under vintermånaderna.
 13. Kolla Uppvärmningssystemet: Kontrollera att uppvärmningssystemet i din nya bostad fungerar innan flyttdagen för att säkerställa en varm och välkomnande miljö när du anländer.

 

För våra personal

Att arbeta med flyttningar under snöiga och kalla vinterdagar ställer unika krav på beredskap och säkerhet. På Jordgubbsprinsen Flyttfirma värderar vi högt vår personals välbefinnande och säkerhet, och det är avgörande att ni är väl förberedda för de utmaningar som vintervädret kan medföra. För att stödja er i detta har vi satt ihop en lista med viktiga tips och riktlinjer.

 1. Rätt Klädsel: Klä dig i varma och vattentäta kläder. Se till att ha extra handskar och strumpor för att hålla dig torr och varm.
 2. Säker Körning: Anpassa hastigheten och var extra försiktig vid körning. Snö och is kan göra vägarna hala och farliga.
 3. Kommunikation är Nyckeln: Håll ständig kontakt med ansvariga på Jordgubbsprinsen och kunden. Rapportera eventuella förseningar eller problem direkt.
 4. Utrustning för Snöröjning: Ha alltid utrustning för snöröjning tillgänglig i fordonet, inklusive spadar och sand/salt för att hantera isiga områden.
 5. Regelbunden Värmepaus: Ta regelbundna pauser för att värma dig och förhindra köldskador.
 6. Kontrollera Lastbilen: Kontrollera regelbundet flyttbilens däck, bromsar och uppvärmningssystem för att säkerställa att de är i gott skick för snöiga vägar.
 7. Ladda Telefonen: Se till att din telefon är fulladdad för kommunikation och nödsituationer.
 8. Bär Hjälpmedel: Använd halkskydd och andra hjälpmedel för att förbättra greppet och minska risken för fall.
 9. Kommunikation med Kunder: Håll kunderna informerade om din ankomsttid och eventuella förseningar.
 10. Arbeta i Team: Arbeta alltid i grupper och håll ögonen på varandra för att säkerställa allas säkerhet.
 11. Ta Hand om Din Hälsa: Ät ordentligt och drick mycket vätska för att hålla energinivån uppe.
 12. Respektera Dina Gränser: Överskrid inte dina fysiska gränser. Om något känns för tungt eller riskabelt, be om hjälp.
 13. Var Medveten om Området: Var alltid medveten om din omgivning och eventuella faror som isiga trappor eller snöhögar.
 14. Planera Rutterna Noggrant: Planera rutterna noggrant för att undvika svåra vägförhållanden och trafikstockningar.
 15. Följ Väderuppdateringar: Håll dig uppdaterad om väderförändringar för att kunna anpassa dina planer.

 

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg