Så sparar du tid innan flyttkillarna dyker upp!

23 januari, 2023

Så sparar du tid innan flyttkillarna dyker upp!

Flytten är ett stressigt uppdrag för många människor. Det finns många saker som måste planeras och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Men med lite förberedelse och planering kan du spara tid och göra flytten mycket lättare. Här är några tips för att hjälpa dig att förbereda dig för flytten. 

Börja tidigt:

Ju tidigare du börjar packa, desto mer tid kommer du att ha på dig att hantera allt annat. Börja med att packa de saker som du inte använder ofta, såsom saker som du har lagrat i garaget eller i källaren. Detta ger dig också möjlighet att rensa ut och kasta saker som du inte längre behöver eller vill ha med dig till din nya bostad.

Gör en lista

Skapa en lista över alla saker som måste packas och flyttas. Detta hjälper dig att hålla koll på allt och förhindrar att du glömmer bort något viktigt. Dela upp listan i kategorier, såsom kläder, köksporslin, möbler, elektronik med mera. Det hjälper dig att hålla ordning på alla delar av flytten.

Så sparar du tid innan flyttkillarna dyker upp!

Packa ner saker ordentligt

Använd starka kartonger och packningsmaterial för att skydda dina saker under transporten. Tänk på att märka vad varje kartong med innehåller, och i vilket rum kartongen skall placeras i den nya bostaden. Det gör det mycket enklare för dig när du anländer till din nya bostad. Var noga med att packa känsliga utrustningar som exempelvis TV, dator, dyra konstverk osv. 

Var noga med att ha allt i ordning

Före flyttdagen, se till att ha alla papper och dokument i ordning. Detta inkluderar flyttorder, kontrakt, hyresavtal, adressändringar, osv. Detta hjälper dig att undvika eventuella förseningar eller problem under flytten. 

Be om hjälp

Flytten kan vara svår att hantera på egen hand. Be om hjälp från vänner eller familjemedlemmar för att få det att gå fortare. De kan hjälpa till med att packa, bära saker och hålla ordning under flytten.

Så sparar du tid innan flyttkillarna dyker upp!

Anlita en flyttfirma

Om du inte känner dig säker på att klara av flytten på egen hand, kan det vara en bra idé att anlita en flyttfirma. Dessa firmor har den erfarenhet och utrustning som krävs för att göra flytten så smidig som möjligt. De kan hjälpa dig med allt från packning och in- och utlastning av möbler till transport och uppmontering av dina saker på din nya adress. Det kan vara värt att jämföra priser och tjänster mellan olika flyttfirmor för att hitta den som passar dina behov bäst. Tänk på att det är dina ägodelar du flyttar, saker som kan vara ovärderliga för dig, så välj med omsorg och väg in alla aspekter. 

Genom att följa dessa tips kan du spara tid och göra flytten mycket lättare. Börja tidigt, gör en lista, packa ner saker ordentligt, var noga med att ha allt i ordning, be om hjälp och anlita en flyttfirma om det behövs. På så sätt kan du fokusera på att njuta av din nya bostad istället för att stressa med flytten. 

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer