Så ska du packa ditt kök – Skafferi, Kyl och Frys

23 november, 2020

packa kök flyttfirma i Stockholm

Flyttdagen närmar sig snabbt och du har gjort ett bra jobb att packa alla små saker i ditt hem. Vi är imponerade av dina framsteg. Fortsätt så. Bra jobbat! Vi gissar att du har lämnat de jobbigaste momenten till sist… Skafferi, kyl och frys och att packa ditt kök! Passa på nu att vara kreativ på sluttampen. Här kommer vi med några tips på hur du ska tänka för att göra den sista delen av packningen – packa kök enkel och effektiv.

1- Laga mat!

Sluta äta mat ute. Säg hej då tiol Uber eats och Foodora. Från och med nu till flyttdagen ska du passa på att äta din egen mat. Det är lättare att äta upp maten nu än att flytta den senare. Var kreativ i köket och ät upp allt du kan. Hitta på nya recept medan du parar ihop alla kvarglömda ingredienser du kan hitta i kökslådorna. Du anar inte hur mycket burkmat och torrvaror du kommer hitta. Passa nu på att använda det. Passa på att baka med allt överblivet mjöl. Nu har du din chans att testa något nytt!

2- Släng!

Se över dina torrvaror och burkar i kylen. Titta på utgångsdatumet. Chansen är stor att mycket redan är gammalt. Ketschupflaskan, majonäsburken m.m. ; Dags att slänga! Titta speciellt igenom: Öppnade snackspåsar, öppnad förpackningar med fryst mat, upptinat kött, ägg, öppnade flaskor med dryck mm..

3- Börja packa ditt kök!

Kryddor och oljor kan vara dyra. Packa dessa väl och använd dem i ditt nya kök. Bättre än att köpa nytt. Pasta, ris, kan också vara värt att ta med sig. Det kommer säkert gå åt. Var bara noga med att packa dessa försiktigt så att det inte läcker ut i onödan. Använd plastpåsar och skydda mot eventuellt läckage. Använd mindre plastpåsar eller plastburkar för kryddor. Märk med bästföre-datum så att du kommer ihåg att använda dem innan de går ut.

Om du har begränsat utrymme eller vikt i flyttbilen, så kanske du inte vill ta med dig burkmat. Be istället Jordgubbsprinsen, din trygg flyttfirma i Stockholm, att de donerar maten till ResQ – ett finländskt företag som kopplar samman restauranger, caféer och mataffärer med konsumenter som uppskattar billig kvalitets-mat.

4- Håll det kallt!

Många har frysen full med kött, fisk och annan mat. Vi antar att du inte vill slänga bort fin och dyr mat i onödan. Så om du flyttar i närområdet, packa denna mat i kylväskoroch flytta det i din egen bil på flyttdagen. Använd is och isblock för att hålla maten kall. Vi rekommenderar att du använder plastpåsar och plastbehållare för att undvika onödigt spill. Ingen vill väl öppna kylväskan och ha fiskdoft på allt intill. Se till att du packar kylväskorna sist i bilen så att du också får ut dem först på din nya adress.

Tips: Se till att du speciellt lägger undan pengar i budgeten så att du kan köpa in nya matvaror och torrvaror till ditt nya kök. Du kommer med all sannolikhet behöva proviantera lite extra.

Läs mer: Flyttfirma Som Packar, Flyttar Och Städar

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer