Så mycket ska packas i flyttkartongerna

2 februari, 2023

Så mycket ska packas i flyttkartongerna

När det gäller att packa saker inför en flytt, är det viktigt att du tänker på vikten i kartongerna. Du vill packa så mycket som möjligt i varje kartong, men samtidigt se till att de inte blir för tunga att bära. För tunga kartonger kan leda till ökad risk för skador på innehållet och även öka risken för skador hos den som bär dem. 

Det rekommenderas att du väger kartongerna och försöker hålla vikten på max 20 kilogram. För att fördela vikten jämnt, bör du lägga tunga föremål som böcker och skivor i botten av kartongen och lägga lättare föremål som textilier och kuddar ovanpå. Detta hjälper också till att skydda dina föremål under transporten. 

Max 20 kilogram per kartong

Det rekommenderade maximalt vikten för en flyttkartong är 20 kilogram eftersom det hjälper till att förhindra skador på både kartongen och de som bär den. En för tung kartong är svår att bära och kan leda till belastningsskador på rygg, nacke, axlar och händer. Dessutom ökar risken för skador på innehållet i kartongen om den tappas eller stöter ihop med andra föremål under flytten. 

Ett annat skäl till att en flyttkartong inte ska väga mer än 20 kilogram är att det gör det lättare att stapla och lagra kartongerna på en säker plats. Tunga kartonger är svåra att stapla och kan leda till instabila staplar som kan rasa ner och skada både kartongerna och de som befinner sig i närheten. 

Det är viktigt att väga varje kartong före flytten för att säkerställa att ingen av dem väger mer än 20 kilogram. Du kan använda en personlig våg eller en bärvåg för att mäta kartongernas vikt.  

Markera kartonger

Det är också viktigt att märka varje kartong på ena kortsidan så att märkningen syns när kartongerna staplas. Skriv vilket rum de ska till på din nya adress och använd färger eller etiketter för att göra det enklare att identifiera var varje kartong ska placeras. 

Märkning av flyttkartonger är en viktig del av flyttförberedelserna eftersom det hjälper till att hålla ordning på dina saker och gör det enklare att packa upp och organisera dem på din nya adress. Här är några tips för att märka dina flyttkartonger på bästa sätt: 

 • Markera på ena kortsidan av kartongen: Detta gör att märkningen syns när kartongerna staplas och du kan enkelt hitta det du letar efter när du packar upp. 
 • Använd färger eller etiketter: Färger och etiketter gör det enklare att identifiera var varje kartong ska placeras och håller också ordning på dina saker.  
 • Markera varje kartong med ett nummer så att du lättare kan katalogisera innehållet. 
 • Skriv en detaljerad innehållsförteckning: Skriv ner vad som finns i varje kartong och registrera detta i Excel ark eller dylikt. Det gör det enklare att hitta det du letar efter när du packar upp. 
 • Använd märkpennor med färgstarkt bläck: Detta gör att märkningen syns tydligt och du kan enkelt se vad varje kartong innehåller även från ett avstånd. 
 • Märk känsliga kartonger med “Akta”: Märk alla kartonger med viktiga eller känsliga föremål med “Akta” för att påminna dig och andra att vara försiktig när de bär eller staplar kartongerna. 
 • Att märka flyttkartongerna på rätt sätt hjälper till att göra flytten smidigare och mindre stressig. Genom att följa dessa tips kan du se till att dina saker är säkra och ordentligt märkta under hela flyttprocessen. 

Så mycket ska packas i flyttkartongerna

När du staplar kartongerna, är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt för att undvika skador på innehållet. Du bör stapla kartongerna tre och tre. 

Packa smart

Slutligen, se till att du packar så smart som möjligt och utnyttjar utrymmet i kartongerna. Du kan använda utfyllnad såsom makulatur eller tidningar för att fylla ut tomma utrymmen och skydda dina föremål under transporten. 

Det är viktigt att packa så smart som möjligt och utnyttja utrymmet i flyttkartongerna för att säkerställa en smidig och effektiv flytt. Här är några av de främsta skälen: 

 • Minskar antalet kartonger: Genom att packa så mycket som möjligt i varje kartong, kan du minimera antalet kartonger du behöver och därmed minskar du mängden av saker du behöver bära, stapla och flytta. 
 • Sparar plats: Genom att utnyttja utrymmet i flyttkartongerna till fullo, kan du få plats med fler saker i varje kartong, vilket sparar plats i bilen eller lastbilen under flytten. 
 • Förbättrar säkerheten: Ju fler saker du packar i en kartong, desto mindre rörliga delar finns det inuti. Detta minskar risken för skador på både kartongen och dess innehåll under transporten. 
 • Lättare att stapla och organisera: När du packar så smart som möjligt och utnyttjar utrymmet i kartongerna, blir de lättare att stapla och organisera, vilket gör det enklare att hitta saker du behöver under och efter flytten. 
 • Sparar tid och energi: När du packar så mycket som möjligt i varje kartong, sparar du tid och energi eftersom du slipper packa så många kartonger. 

Så, för att göra flytten så smidig och effektiv som möjligt, är det viktigt att se till att du packar så smart som möjligt och utnyttjar utrymmet i flyttkartongerna. Detta kommer att göra flytten enklare, snabbare och mindre stressig. 

Så i sammanfattning, när du packar för en flytt, tänk på vikten i kartongerna, märk varje kartong med målrummet, stapla kartongerna säkert och försök att packa så smart som möjligt för att utnyttja utrymmet i kartongerna. Genom att följa dessa tips kan du packa dina saker säkert och effektivt inför en flytt. 

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Så Stora Är Våra Flyttkartonger

En av våra kära kunder mejlade oss nyligen och undrade om storleken och kvaliteten på våra flyttkartonger. Vi tänkte att det vore en utmärkt möjlighet att dela lite mer information om de fantastiska kartonger vi använder och erbjuder gratis till våra flyttkunder....

läs mer

Är det dyrare med flyttfirma på helgen?

Flyttfirma på helgen?! Ibland behöver man boka sin flytt på en helg, och då märker man att vissa flyttfirmor har högre priser. Men varför är det så? I detta inlägg ska vi utforska varför priserna kan vara högre under helger och vad som påverkar dessa kostnader. Varför...

läs mer