Så lång tid tar det för en flyttfirma att flytta en små lägenhet (mindre än 40 kvm)

13 juni, 2024

Så lång tid tar det för en flyttfirma att flytta en små lägenhet

Att flytta kan kännas som en utmaning, men med rätt planering och professionell hjälp kan det gå snabbt och smidigt. På Jordgubbsprinsen flyttfirma har vi lång erfarenhet av att flytta små lägenheter. I detta inlägg kommer vi att förklara hur lång tid varje steg i flyttprocessen tar, vad som påverkar den totala flyttiden och ge dig konkreta exempel för att ge dig en tydlig bild av vad du kan förvänta dig.

Framkomlighetens påverkan på flyttiden

En effektiv flytt börjar med god framkomlighet. Om flyttbilen kan parkeras nära bostaden, minskar tiden det tar att bära möbler och lådor avsevärt. Låt oss säga att det tar 2 minuter att bära en flyttkartong eller möbel från lägenheten till flyttbilen, och din lägenhet har 40 flyttkartonger (en flyttkartong per kvm till en normal möblerade lägenhet) och cirka 10 större möbler. Det innebär att det tar cirka 100 minuter att flytta allt till lastbilen under optimala förhållanden. Om avståndet ökar och varje föremål tar 4 minuter att flytta (cirka 50m avstånd mellan lastbil och porten), fördubblas tiden till 200 minuter bara för att bära ut sakerna.

För att optimera flytten bör du därför se till att det finns en parkeringsplats så nära bostaden som möjligt. Om du bor i en storstad, överväg att reservera en parkeringsplats genom kommunen eller en privat aktör. Detta kan spara både tid och pengar i det långa loppet, speciellt om du har bokat flytthjälpen på timdebitering.

Säker och Effektiv Flyttning under Snöfall - Viktiga Tips för Kunder och Personal

Trappor och hissar

Trappor och hissar spelar en avgörande roll för hur lång tid flytten tar. Varje våning utan hiss kan lägga till cirka 30 minuter till en timme till den totala flyttiden. Om din lägenhet ligger på tredje våningen utan hiss, och det tar 3 minuter extra per föremål att bära det upp eller ner för trapporna, adderar detta betydande tid till flytten.

Om det finns en hiss, men den är liten och kräver flera vändor, kan detta också påverka tiden. En stor hiss som rymmer många föremål på en gång kan betydligt minska flytttiden. För att planera effektivt, gör en noggrann bedömning av hissens kapacitet och hur många resor som krävs.

Förberedelser inför flytten (30 minuter)

Förberedelser är nyckeln till en smidig flytt. Flyttfirmor brukar inte packa småsaker som ska gå i flyttkartonger, då detta bör göras av kunden eller bokas som en separat tjänst. Däremot emballerar flyttfirman större och känsliga möbler för att säkerställa att de inte skadas under transporten. Detta inkluderar att packa stora tavlor, plasta in madrasser, bord, säng och packa TV-apparater och andra skrymmande eller ömtåliga föremål.

Att emballera dessa föremål kan ta cirka 30 minuter för en små lägenhet. Vi på Jordgubbsprinsen använder högkvalitativa material som bubbelplast, sträckfilm och flyttfiltar för att skydda dina ägodelar. En noggrann och metodisk emballering säkerställer att föremålen förblir i gott skick under hela flyttprocessen.

Lastning av en 20 kbm lastbil (cirka 2 timmar)

Lastning av en 20 kbm lastbil tar vanligtvis cirka två timmar. Detta inkluderar att bära möbler och lådor till lastbilen och organisera dem effektivt för att maximera utrymmet och säkerställa att inget skadas under transporten. Med 40 flyttkartonger och cirka 10 större möbler tar det ungefär 2 minuter per föremål att lasta dem i lastbilen. Detta innebär totalt 100 minuter eller cirka två timmar.

Våra professionella flyttare är erfarna i att packa lastbilar på ett sätt som utnyttjar varje kubikmeter och samtidigt håller dina ägodelar säkra. En välplanerad lastning kan också minska tiden för lossning, eftersom föremålen lättare kan tas ut i rätt ordning vid ankomst.

Transporttid mellan adresser inom Stor-Stockholm (cirka 30 minuter)

Transporttiden mellan två adresser inom Stor-Stockholm tar i genomsnitt 30 minuter, förutsatt att trafiken är lätt. Detta kan dock variera beroende på tid på dagen, väderförhållanden och eventuella vägbyggen. Att planera flytten utanför rusningstid kan bidra till att minska transporttiden och göra flytten smidigare.

Om vi antar att avståndet mellan de två adresserna är cirka 10 km och hastighetsgränsen är 50 km/h, tar det teoretiskt 12 minuter. Men med trafik, stoppljus och andra faktorer kan det realistiskt ta runt 30 minuter.

Lossning av bohaget (cirka 2 timmar)

Lossning av bohaget tar vanligtvis cirka två timmar. Detta inkluderar att bära möbler och lådor från lastbilen till den nya bostaden och placera dem på rätt plats. Precis som vid lastning kan detta ta 2 minuter per föremål. Med 40 flyttkartonger och cirka 10 större möbler innebär detta 100 minuter eller cirka två timmar.

För att göra lossningen effektiv, se till att ha en klar plan för var varje föremål ska placeras i den nya bostaden. Att märka lådorna tydligt och ha en möbleringsplan redo kan spara mycket tid och ansträngning.

Tidsvariationer beroende på bohagets volym och mängd möbler

Den totala flyttiden kan variera beroende på mängden och volymen av bohaget. En mindre lägenhet med färre möbler och mindre packning kan ta kortare tid, medan en övermöblerad lägenhet kan ta längre tid. Om volymen av bohaget är mindre än 20 kbm, kan flytten gå snabbare. Om det är mer än 20 kbm eller om det finns många tunga och otympliga möbler, kan det ta längre tid.

På Jordgubbsprinsen gör vi alltid en noggrann bedömning av ditt bohag innan flytten för att ge en så exakt tidsuppskattning som möjligt. Vi tar hänsyn till alla faktorer, inklusive framkomlighet, trappor, hissar och mängden möbler, för att säkerställa en smidig och effektiv flytt.

Total flyttid för en små lägenhet på mindre än 40 kvm

Sammanfattningsvis tar en flytt av en små lägenhet på mindre än 40 kvm totalt cirka fem timmar. Detta inkluderar 30 minuter förberedelser, 2 timmar för lastning, 30 minuter transport och 2 timmar för lossning. Dessa tidsuppskattningar baseras på att framkomligheten är god, att det finns hiss och att volymen av bohaget är cirka 20 kbm.

Med noggrann planering och professionell hjälp från Jordgubbsprinsen kan du vara säker på en smidig och effektiv flytt. Oavsett dina specifika förutsättningar strävar vi efter att göra din flytt så enkel och stressfri som möjligt

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer

Så Stora Är Våra Flyttkartonger

En av våra kära kunder mejlade oss nyligen och undrade om storleken och kvaliteten på våra flyttkartonger. Vi tänkte att det vore en utmärkt möjlighet att dela lite mer information om de fantastiska kartonger vi använder och erbjuder gratis till våra flyttkunder....

läs mer