Max 20 kg per flyttkartong: Experttips från Jordgubbsprinsen

7 mars, 2024

Max 20 kg per flyttkartong - Experttips från Jordgubbsprinsen

När det är dags att flytta, kan processen att packa dina saker kännas överväldigande. Men oroa dig inte, vi på Jordgubbsprinsen Flyttfirma är här för att dela med oss av vår expertis!

Ett av de viktigaste tipsen vi ger våra kunder är att inte överskrida en viktgräns på 20 kg per flyttkartong. Varför detta är avgörande och hur du effektivt kan packa dina kartonger för att hålla dig inom denna gräns, kommer vi att förklara nedan.

Varför Max 20 kg per Flyttkartong?

Skyddar Dina Ägodelar

Att begränsa vikten till max 20 kg per kartong är inte bara för att underlätta hanteringen. Det är också ett sätt att skydda dina saker. Tunga kartonger är mer benägna att ge efter för vikten, vilket kan leda till skador på dina ägodelar. Genom att hålla vikten lägre, minskar du risken för att kartongens botten ska ge vika.

Underlättar för Flyttarbetarna

En annan anledning är att göra arbetet lättare och säkrare för flyttarbetarna. Att bära tunga kartonger ökar risken för personskador. Genom att hålla vikten ned, skyddar du inte bara dina saker utan även de som hjälper dig att flytta.

Effektivitet i Flyttprocessen

En lägre vikt per kartong bidrar också till effektiviteten i flyttprocessen. Lättare kartonger är enklare att bära och organisera, vilket kan snabba på hela flytten. Det blir även enklare att placera kartongerna i flyttbilen på ett sätt som maximerar utrymmet och säkerställer att inget glider runt under transporten.

Hur Man Packar Effektivt Under 20 kg

Välj Rätt Material

Först och främst, med “kartong” menar vi riktiga flyttkartonger. Dessa är designade för att hålla för vikten och skydda dina saker under flytten. Använd inte gamla banankartonger eller liknande som inte är avsedda för flytt. Riktiga flyttkartonger är starkare och mer hållbara.

Strategisk Packning

Börja med att sortera dina saker baserat på vikt och skörhet. Tunga föremål, som böcker, bör packas i små kartonger. Lätta, men skrymmande saker, som täcken och kuddar, kan packas i större kartonger. Målet är att fördela vikten jämnt och undvika att överbelasta kartongerna.

Använd Packmaterial

För att skydda omtåliga föremål och fylla ut tomma utrymmen i kartongerna, använd packmaterial som bubbelplast, packpapper eller handdukar. Detta förhindrar att föremål rör sig under flytten och bidrar till att hålla vikten jämn.

Märk Kartongerna

Märk varje kartong med innehållet och vilket rum den ska till. Detta underlättar inte bara under själva flyttdagen, utan hjälper också till att identifiera kartonger som kan behöva extra varsam hantering.

Kom ihåg, en välplanerad flytt börjar med att packa smart – och att hålla sig till 20 kg per kartong är en viktig del av den strategin!

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Hur vet man att en flyttfirma är seriös?

Att hitta en pålitlig och seriös flyttfirma är avgörande för en smidig och stressfri flytt. Det finns flera faktorer att beakta för att säkerställa att du väljer rätt flyttfirma för jobbet. Här nedan utforskar vi viktiga aspekter att överväga när du söker efter den...

läs mer

Glad Påsk från Jordgubbsprinsen!

När vi sakta men säkert lämnar vintern bakom oss och välkomnar den efterlängtade våren, är det med stor glädje vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice ser fram emot påsken - en tid för eftertanke, familj och framför allt, förnyelse. Det är under dessa ljusare...

läs mer