Flytta ihop: tips för att slå samman två hushåll

7 maj, 2021

Flytta ihop - Jordgubbsprinsen flyttfirma i Stockholm tips för att slå samman två hushåll

Att bestämma sig för att flytta ihop är ett stort steg. Det är något man inte bör ta lätt på (eller göra utan att tänka efter). Båda parter måste sätta sig ner och gå igenom allt innan de tar det det avgörande steget. Som ett professionellt flyttföretag förstår vi att även med en plan är det inte alltid lätt att slå samman två hushåll till ett.

Här följer några tips för att hjälpa er båda inför ert nästa steg.

Se till att det är rätt tidpunkt. Tyvärr finns det ingen riktlinje som säger när det är dags för ett par att flytta ihop. Allt beror på hur parterna känner. Ni måste båda två vara överens innan ni bestämmer er för att slå samman era hushåll.

Flytta ihop - Jordgubbsprinsen flyttfirma i Stockholm tips för att slå samman två hushåll

Ta reda på var ni vill bo

Även om det kanske verkar enklare att en av er flyttar in hos den andra kan det många gånger vara bättre att flytta till ett helt nytt ställe. På det sättet känns det alltid som ert gemensamma hem istället för hans (eller hennes) lägenhet.

Om ni bestämmer er för att flytta in i den ena personens hem, kommer då den andra personen att känna sig tillräckligt hemma för att kunna ändra saker där? När den ena parten flyttar in hos den andra vill kanske sätta sin prägel på hemmet och ta med sig sina egna egna möbler och flytta på vissa saker för att få plats med sina saker. Den andra personen måste kunna kompromissa och sin partner göra sådana förändringar så att båda två kan trivas och känna sig hemma.

Ta god tid på er när du går igenom era saker

När ni slår samman två hem kommer ni har massor med saker för ett nytt (eller redan befintligt) hem. Ni kommer förmodligen att ha två sängar, två soffor och massor av täcken. Och ni kommer förmodligen båda att ha sådant som används i badrum och kök.

Ni kommer inte ha nytta av dubbla uppsättningar av allt i ert nya hem så försök att tänka igenom vad ni ska behålla och vad ni ska sälja eller skänka bort. Vissa saker som ni vill behålla av känslomässiga skäl kommer bi våda ha med er, men försök komma överens om vilka möbler ni ska behålla. Ett bra sätt att göra detta är att se vad som är i bäst skick eller vad som passar bäst i det nya hemmet.

Tveka inte när det gäller förvaring

Om ni verkligen har svårt att bestämma er vad ni ska behålla och göra er av med kan det vara värt att hyra ett förråd. Det är också vara smart med tanke på att ni senare kanske vill flytta till något större. När ni köper ert första hus kanske ni kan ha nytta av den extra sängen som en gästsäng. Och vissa av de saker som ni har känslomässiga bindningar till kan ni behålla i ett förråd så länge tills ni skaffar ett annat boende och får plats med dem.

Flytta ihop - Jordgubbsprinsen flyttfirma i Stockholm tips för att slå samman två hushåll

Ta upp det här med ekonomin tidigt

Det är viktigt att diskutera ekonomin innan ni flyttar ihop. Ni kanske vill ha ett gemensamt betalkonto så att ni kan betala räkningar ihop. Ett annat sätt är att delar upp räkningarna, så att en betalar hyran och den andra tar hand om el, värmen och andra räkningar. Ni måste både vara överens om vad och hur ni ska betala innan ni tar nästa steg.

Innan ni bestämmer er för att flytta ihop behöver ni sitta ner och verkligen prata om det. Ni måste vara säkra på att det känns rätt för båda två. Ni måste också bestämma om ni ska bo i en av de bostäder ni redan har eller om ni ska starta på nytt i en annan bostad. Och därefter är det dags att gå igenom saker. Ta den tid på er som ni behöver, hitta en flyttfirma och hyr ett förråd om ni inte kan bestämma er för vilka saker ni ska behålla.

Vi på Jordgubbsprinsen vet hur svårt det kan vara att flytta och vi vill göra den här förändringen enklare för dig. Oavsett om du flyttar till andra sidan stan eller till en hel ny plats, låt oss göra grovjobbet. Vi ser mer än gärna till att allt som du vill ha med dig kommer fram till ditt nya hem i perfekt skick.

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer