7 saker att rensa ut innan du flyttar – Tips inför Flytt

12 februari, 2021

7 saker att rensa ut innan du flyttar - Tips inför Flytt

Ska du flytta till ett nytt ställe? Även om det är spännande så innebär det mycket arbete och förberedelser innan flyttlasset går. Att göra sig av med sådant du inte längre har nytta av kan underlätta stort när du flyttar till ditt nya ställe – du vill ju starta på nytt och ha det rent och välordnat i ditt nya hem. Dessutom blir det mycket enklare för både dig och oss som flyttfirma om du gör dig av med sådant du inte behöver. Med detta sagt ska vi ta en titt på sådant du kan rensa ut inför flytt.

 

  1. UTGÅNGEN MAT OCH MEDICIN

Gå igenom matskåp och medicinskåp och kontrollera utgångsdatum på det som finns där. Släng de livsmedel och mediciner som är för gamla. Du kan ge bort sådan mat som håller sig länge och som fortfarande är bra men som du vet att du inte kommer äta upp. Det finns alltid någon som vill ha. Vad gäller läkemedel så se till att kassera dem på ett korrekt och miljövänligt sätt.

7-saker-att-rensa-ut-innan-du-flyttar---Tips-inför-Flytt

  1. BÖCKER OCH TIDSKRIFTER

Böcker och tidskrifter verkar ha en tendens att multiplicera sig själva, så var tuff när du rensar ut bland dem. Loppis och secondhandbutiker tar gärna emot tidskrifter och böcker som du inte vill ha. Och hör med närmsta skola, bildlärare kanske vill ha tidskrifter för konstprojekt. Vissa böcker kan du också sälja på antikvariat inför flytt.

  1. FLYTTLÅDOR FRÅN FÖRRA GÅNGEN DU FLYTTADE OCH SOM DU ÄNNU INTE RÖRT

De allra flesta av oss har saker som ligger och skräpar på vinden, i källaren eller i förrådet. Om du inte ens har tittat på det sedan din senaste flytt är det ganska troligt att du inte vill ha eller behöver detta, och nu har du chansen att bli av med det. Om du klarar det, öppna inte ens lådan för att se vad som finns i den.

  1. PRESENTER DU ALDRIG ANVÄNT

Den pråliga julklappströjan eller de smaklösa örhängena du fick av de där släktingarna du aldrig träffar? Du har aldrig haft på dig dem och har kanske hela tiden tänkt att skänka iväg dem men de ligger fortfarande kvar i samma presentförpackning du fick dem i. Nu kan det vara dags att göra dig av med dem. Skänk dem till secondhand eller till det den lokala idrottsklubbens årliga loppis.

  1. OAVSLUTADE PROJEKT

Vi har alla högar med oavslutade handarbeten, som den där halsduken du började sticka eller det där lapptäcket du aldrig fick sytt klart. Gå igenom skåpet med dina handarbeten och inför flytt gör dig av med det du aldrig kommer använda eller göra klart.

  1. EXTRASAKER INFÖR FLYTT

Gå igenom dina extrasaker, till exempel flera uppsättningar tallrikar eller bestick och behåll bara de du faktiskt använder och tycker om. Låt dina barn gå igenom sina leksaker och uppmuntra dem att ge bort de saker de inte längre leker med så att något annat barn kan få roligt med dem. Detta kan också göra det lättare för barnen att klara av flytten.

7-saker-att-rensa-ut-innan-du-flyttar---Tips-inför-Flytt

  1. RESERVFÖRRÅD INFÖR FLYTT

Gör åt pappersservetter, toalettpapper, rengöringsprodukter och konserver. Bemöda dig om att använda sådant du har så att du inte behöver ta med dig det i flytten. När du har flyttat in i ditt nya hem kan du bara ge dig iväg till stormarknaden och fylla på det förråd du gjort åt.

Att hitta nya hem för de saker du inte behöver kan vara väl värt tiden, det gör flytten enklare och du kan till och med spara in pengar på det eftersom du inte behöver flytta lika många saker.

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Därför Väljer Stockholm Jordgubbsprinsen flyttfirma

Under de senaste tio dagarna har vi på Jordgubbsprinsen Flytt och Städservice genomfört cirka 170 flyttar i Stockholm. Vi är otroligt stolta över att hela 92% av våra kunder har uttryckt sin stora nöjdhet med våra tjänster. Det är dessa omdömen som inspirerar oss att...

läs mer