Så hittar du en bra flyttfirma

10 november, 2021

Så hittar du en bra flyttfirma

Att flytta är en väldigt jobbig sak för de flesta. En flytt är mycket krävande psykiskt och inte minst fysiskt, att bära tunga skåp och möbler kräver mycket på kroppen och framför allt ryggen. Men det tar även på psyket när man måste planera och allt måste fixas. Många, både behöver och vill ha lite extra hjälp men flyttdagen för att klara av det; Hjälp av en flyttfirma som sköter det jobbiga arbetet!

När flytthjälpen kommer så ska allting vara nedpackat och när du köper kartongerna är det bra att räkna med att det går åt ungefär 1 kartong per m² i ett normalmöblerad bostad. När du packar tänk på att använda använda silkespapper till porslin och glas och bubbelplast och tejp till möbler så inget går sönder eller blir skadat. (Vi erbjuder även packhjälp).

Det är svårt att säga vad flytthjälp kostar, det beror helt på vart du bor och hur stor bostad du har. De räkna ofta i hur många kvadratmeter du har och även vilka sysslor de ska göra. I det större städerna kan det även bli lite billigare, det är mycket konkurrens bland företagen som sänker priserna ett litet snäpp.

Så hittar du en bra flyttfirma

När man köper flytthjälp så betalar man oftast för att flyttfirma ska flytta dina möbler och inredning till din andra bostad, men det finns även flyttfirmor som har breddat ut sig lite så det städar din bostad och vissa sköter även de administrativa bitarna. Det kan vara skönt att anlita ett proffs, då vet man att man får det gjort snabbt och smidigt, men man får även en försäkring ifall någon möbel eller liknande skulle bli förstört. Ska du flytta till en lägenhet kan det vara bökigt att få upp den genom trapporna och det blir framför allt väldigt tungt.

Det kan vara svårt att hitta en flyttfirma som passar dig bäst, men för att göra det är det viktigt att du granskar och utvärderar alla du väljer bland noga så att du får det som passar dig bäst. Bra frågor att ställa sig själv när du granskar är: Vilken är den billigaste flytthjälpen? Och vilken flytthjälp ger dig bäst service? Du måste vara säker på att du väljer en seriös firma med försäkringar om dina möbler skulle bli skadade eller liknande.

Läs mer: När är den bästa tiden att flytta billigare?

Se även till att de har en F-skattsedel, en del firmor försöker komma undan skatten genom att du betalar svart. Det är smartast sättet att jämföra de olika företagen är att begära offerter från dem och sedan kolla priserna och vad som ingår i flytthjälpen. Om du behöver hjälp med att hitta flyttfirma i Stockholm finns också denna tjänsten. Tänk på att beställa flytthjälp i tid, det kan vara många bokningar så när du beställer offerten kolla hur deras kalender ser ut.

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Flytta med tonåringar? Så navigerar du genom utmaningarna!

Flytt kan vara en av de mest omvälvande händelserna i en familjs liv. För tonåringar, som redan går igenom en period av förändring och anpassning, kan detta lägga till ytterligare lager av komplexitet. Här går vi igenom hur du som förälder kan underlätta denna...

läs mer

Varför Kundnöjdhet är Prio Ett på Jordgubbsprisnen

Välkommen till Jordgubbsprisnen, där vi ständigt strävar efter att vara din förstahandsval när det gäller en pålitlig flyttfirma i Stockholm. I denna bransch, där detaljerna gör skillnaden, är kundnöjdheten alltid vår främsta prioritet. Låt oss fördjupa oss i de många...

läs mer