Jordgubbsprinsen, bakgrunden till vårt namn

1 april, 2020

Många frågar oss om vårt namn och hur detta kopplas till en flyttfirma?? 🙂 Vi vet att vårt namn är udda och det väcker både frågor och andra associationer.  Men det finns en bakgrund. Vi tror att gör man något riktigt bra så är det bra med ett namn som sticker ut lite grann :). 

Jordgubbsprinsen, vårt namn; Den korta förklaringen: Jordgubbsprinsen började sin verksamhet inom Torghandeln. Bilarna stod stilla under vintern och vi drog igång en flyttnäring. Numera har vi lämnat torghandeln och idag är det flytt och logistik som fyller våra bilar året runt. Vi behåller vårt glada namn som är en del av oss och visar vårt ursprung. Idag har vi 16 bilar som rullar med Jordgubbsprinsens stolta logga :).

 

Läs även gärna den tecknade sagan om Jordgubbsprinsen nedan!

Jordgubbsprinsen, vårt namn. ”Sagan”

Det var en gång en familj som bodde i ett hus på en kulle. Det var ett högt hus med många trappor och ingen hiss fanns. Det var tröttsamt med alla trappor tyckte familjen och en dag bestämde de sig för att flytta till ett mindre hus en bit bort vid den stora sjön. Här skulle dem få bo tillsammans nära marken och kunde bada varje dag.

Men familjen hade ett stort problem. Vem skulle hjälpa dem att flytta? Mamma och pappa hade ju båda ont i ryggen och barnen var för små för att orka bära. Familjen ville ju känna sig trygga och veta att deras saker och möbler skulle komma fram lika hela och fina som innan.. Man bjöd hem tre personer som erbjudit sig att hjälpa. Familjen ville ju känna sig trygga med att de valde rätt flytthjälp.

 

Den förste var en stor man med starka armar som kunde lyfta det mesta, men han var lite klumpig och tappade soffan på tårna när han skulle visa hur stark han var. Den andra var både stor och stark och stabil med sina händer men när han såg alla trappor surade han till och rynkade pannan.

 

Den tredje, som kallade sig jordgubbsprinsen, för hen hade växt upp i Jordgubbslandet och älskade jordgubbar, var både stark och ordningsam och hade hela tiden ett stort leende på sina läppar.

 

Hen var lugnande och lovade och hjälpa till och lösa familjens alla problem oavsett alla trappor och tunga möbler.

 

Och det gjorde hen också. Jordgubbsprinsen hjälpte familjen att både packa och flytta.

 

Hen städade till och med hela huset efter sig. Och hela tiden med ett stort leende på läpparna,

 

för Jordgubbsprinsen älskade att hjälpa till och ville inget annat göra än att hjälpa alla hen kunde till sina nya hem.

 

Familjen stortrivs nu i sitt hus vid stranden och Jordgubbsprinsen är aldrig långt borta. Varje vecka städar hen familjens hus.

 

 

Hen har även målat om och byggt ett extra rum till familjens nyfödda dotter. Det känns tryggt!

Kontakta Jordgubbsprinsen för ett kostnadsfritt offerterbjudande

 

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Flyttguide: Vilka saker ska man packa först?

När du står inför uppgiften att flytta, kan det kännas överväldigande att veta var du ska börja. Packningen kan vara en av de mest utmanande aspekterna av hela processen. Nedan följer några riktlinjer för att hjälpa dig att komma igång med din packning och för att...

läs mer

Stressfri flytt – 10 saker att göra 4 veckor innan du flyttar

Att flytta till en ny bostad är ofta en spännande och betydelsefull händelse i livet, men det kan också vara en stressande och överväldigande upplevelse. För att göra flytten så smidig som möjligt är det viktigt att vara väl förberedd och ha en tydlig plan för vad som...

läs mer