fbpx

Jordgubbsprinsen stöttar Ukraina!

13 maj, 2022

Jordgubbsprinsen stöttar Ukraina

Med sorg i hjärtat har vi följt kriget i Ukraina på avstånd. Det är en tragedi av stora format som utspelar sig ett grannland med människor i kris och på flykt från sina hem. Det är svårt att förstå deras umbäranden och vi kan bara göra vårt bästa för att finnas till hands och försöka hjälpa till.

JORDGUBBSPRINSEN STÖTTAR UKRAINA

Tidigt fick vi kontakt med Nordic Ukraine forum och fick möjligheten att stötta deras verksamhet genom att låna ut delar av våra lokaler till deras heroiska hjälpinsatser.  Under en längre tid disponerar de kostnadsfritt 300kvm av våra lokaler för utlämning av kläder och hygienartiklar mm. Det är fantastiskt att se allas engagemang.

Våra lokaler har utvecklats till en samlingsplats där man stöttar varandra och varje dag har vi sett uppemot 400 besökare.

Våra lokaler har utvecklats till en samlingsplats där man stöttar varandra och varje dag har vi sett uppemot 400 besökare. Vi är så tacksamma för att få möjligheten att bidra. Nordic Ukraine Forums insatser ger ringar på vattnet och vi har nu även lyckats hjälpa uppemot 20 ukrainska flyktingar till arbete hos oss.

Vi skolar in flera kvinnor i städyrket. Flera utan erfarenhet men samtliga med en viljestyrka och kämparanda som vi beundrar. Det är människor som vägrar ge upp och som aktivt skapar sig ett nytt liv i Sverige. Vi beundrar deras styrka. 

Vi har på egen bekostnad genomfört arbetsförberedande utbildningar för flera grupper och samtliga anställs utan lönebidrag. Vi skolar in flera kvinnor i städyrket. Flera utan erfarenhet men samtliga med en viljestyrka och kämparanda som vi beundrar. Det är människor som vägrar ge upp och som aktivt skapar sig ett nytt liv i Sverige. Vi beundrar deras styrka.

vi har nu även lyckats hjälpa uppemot 20 ukrainska flyktingar till arbete hos oss

Det finns ett stort behov och vi kan inte anställa alla men vi försöker hjälpa till att hitta fler arbetsgivare som har möjlighet att erbjuda anställning av flera underbara kollegor. Vi har inlett ett samarbete med Integrationspakten som är ett underbart initiativ från Stockholms kommun. En mötesplats för arbetsgivare som vill bidra till integrationen i Stockholm. Här träffas företag och utbyter erfarenheter och inspirerar varandra till integrationsskapande insatser. Vi vill slå ett slag för att fler företag ansluter. Det behövs.

Bästa hälsningar

Jordgubbsprinsen

Dela inlägget på:

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Jordgubbsprinsen sluter kollektivavtal!

Goda nyheter! Sedan 1:a juli, 2022 är Jordgubbsprinsen stolta medlemmar i arbetsgivarorganisationen Almega och har slutit kollektivavtal med Kommunal samt Ledarna. Din lycka är vårt ansvar! Vår eviga strävan är att ge våra kunder den bästa servicen fylld av...

läs mer

Så packar du tallrikar, glas och porslin – Tips inför flytt

Oavsett om du flyttar till en annan stad eller ett annat land kan det kännas överväldigande att behöva packa ner glas och porslin. Många vill bara få det överstökat och lägga ner allt utan ägna en enda tanke åt vad det finns i skåpen. Vissa glömmer bort att...

läs mer