Jordgubbsprinsen stöttar Ukraina!

13 maj, 2022

Jordgubbsprinsen stöttar Ukraina

Med sorg i hjärtat har vi följt kriget i Ukraina på avstånd. Det är en tragedi av stora format som utspelar sig ett grannland med människor i kris och på flykt från sina hem. Det är svårt att förstå deras umbäranden och vi kan bara göra vårt bästa för att finnas till hands och försöka hjälpa till.

JORDGUBBSPRINSEN STÖTTAR UKRAINA

Tidigt fick vi kontakt med Nordic Ukraine forum och fick möjligheten att stötta deras verksamhet genom att låna ut delar av våra lokaler till deras heroiska hjälpinsatser.  Under en längre tid disponerar de kostnadsfritt 300kvm av våra lokaler för utlämning av kläder och hygienartiklar mm. Det är fantastiskt att se allas engagemang.

Våra lokaler har utvecklats till en samlingsplats där man stöttar varandra och varje dag har vi sett uppemot 400 besökare.

Våra lokaler har utvecklats till en samlingsplats där man stöttar varandra och varje dag har vi sett uppemot 400 besökare. Vi är så tacksamma för att få möjligheten att bidra. Nordic Ukraine Forums insatser ger ringar på vattnet och vi har nu även lyckats hjälpa uppemot 20 ukrainska flyktingar till arbete hos oss.

Vi skolar in flera kvinnor i städyrket. Flera utan erfarenhet men samtliga med en viljestyrka och kämparanda som vi beundrar. Det är människor som vägrar ge upp och som aktivt skapar sig ett nytt liv i Sverige. Vi beundrar deras styrka. 

Vi har på egen bekostnad genomfört arbetsförberedande utbildningar för flera grupper och samtliga anställs utan lönebidrag. Vi skolar in flera kvinnor i städyrket. Flera utan erfarenhet men samtliga med en viljestyrka och kämparanda som vi beundrar. Det är människor som vägrar ge upp och som aktivt skapar sig ett nytt liv i Sverige. Vi beundrar deras styrka.

vi har nu även lyckats hjälpa uppemot 20 ukrainska flyktingar till arbete hos oss

Det finns ett stort behov och vi kan inte anställa alla men vi försöker hjälpa till att hitta fler arbetsgivare som har möjlighet att erbjuda anställning av flera underbara kollegor. Vi har inlett ett samarbete med Integrationspakten som är ett underbart initiativ från Stockholms kommun. En mötesplats för arbetsgivare som vill bidra till integrationen i Stockholm. Här träffas företag och utbyter erfarenheter och inspirerar varandra till integrationsskapande insatser. Vi vill slå ett slag för att fler företag ansluter. Det behövs.

Bästa hälsningar

Jordgubbsprinsen

Dela inlägget på:

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Så mycket ska packas i flyttkartongerna

När det gäller att packa saker inför en flytt, är det viktigt att du tänker på vikten i kartongerna. Du vill packa så mycket som möjligt i varje kartong, men samtidigt se till att de inte blir för tunga att bära. För tunga kartonger kan leda till ökad risk för skador...

läs mer

Så sparar du tid innan flyttkillarna dyker upp!

Flytten är ett stressigt uppdrag för många människor. Det finns många saker som måste planeras och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Men med lite förberedelse och planering kan du spara tid och göra flytten mycket lättare. Här är några tips för att hjälpa...

läs mer