Vad bör man göra vid FLYTT TILL VILLA (hus)?

5 december, 2020

Flytt till villa

Olika adresser har sina olika utmaningar. Vid flytt till villa är det viktigt att adressen är förberedd för ankomsten av flyttbilar. Detta gäller särskilt vintertid då väder och nederbörd kan skapa problem. Viktigt att man frigör infarten från snö så att flyttbilen kan komma så nära entrén som möjligt. Förbered gärna även med saltning av trappor och trädgårdsgångar. Detta minskar riskerna för både vår personal och hanteringen av era möbler.

 

Täck hallen med täckpapp

Även under ruskiga höst-, eller vårdagar är det värt att förbereda inför flytten. Vi rekommenderar alltid att ni täcker framförallt hallen med täckpapp. Detta för att skydda golvytor från smuts och repor. Vi kan tyvärr inte sätta på och ta av våra skor varje gång vi går in och ut med era tillhörigheter.

Vi gör självklart vårt bästa för att hålla det så rent som möjligt men vädret kan ibland göra det svårt. Vid en flytt in i villa är det extra viktigt att tänka på att skydda golvet då vi kommer direkt in i bostaden från ibland smutsiga utomhus-miljöer.

(Läs mer: Så flyttar vi piano och andra tunga saker.)

Ta extra titt på svåra passager i förväg

Äldre villor kan vara trånga och trappan smal med besvärliga hörn och kanter. Var därför extra noga med att se över att dina möbler verkligen kan bäras in och inte riskerar att fastna i trånga öppningar. Det kan även gälla nyproducerade tvåplansvillor där större sängar ibland inte kan tas upp till övervåningen. Finns balkong så brukar vi ofta kunna lösa detta med att säkert fira upp möbeln utvändigt.

Vi på Jordgubbsprinsens flyttfirma är lösningsorienterade och vi gillar att klura ut lösningar på problem, stora som små. Tetris tillhör charmen med det här yrket. Men ta gärna en extra titt på svåra passager i förväg så du slipper obehagliga överraskningar. Det kan även gälla vid flytt in i lägenhet men oftast ser vi problemet vid inflyttning i tvåplans-villor.

 

Ta lite höjd i planeringen

Nyproducerade villor ska byggas klart och äldre villor ska ibland renoveras innan man flyttar in. Vi ser ofta att byggfirman som anlitas har en optimistisk tidplan på projektet. Ofta händer saker på vägen som stör tidsplanen. Vi rekommenderar därför alltid våra kunder att ta lite höjd i planeringen. Räkna med att renoveringen eller nyproduktionen blir försenad. Det är snarare regel än undantag. Det ser vi tydligt som flyttfirma att de flesta byggprojekt blir försenade. Ha därför det i åtanke när ni planerar er flytt. Lägg på ett par veckor eller ibland ett par månader så ni slipper hamna utan bostad. Skulle ni ändå drabbas så hjälper vi gärna till med magasineringslösningar. Som sagt. Vi är vana vid att rycka in och hjälpa till när bygget drar ut på tiden.

 

Vi på Jordgubbsprinsen hjälper våra kunder med flytt både till lägenhet och villa. Kontakta oss eller skicka en offertförfrågan och få hjälp av Stockholms mest rekommernad flyttfirma!

Dela inlägget på:

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Så undviker du skador under flytten

Så undviker du skador under flytten

Skador under flytten?! När människor föreställer sig missöden på flyttdagen tänker de nog främst på något kärt föremål som kan gå sönder. Detta kan vara illa nog, men faktiskt kan det handla om mycket värre skador än så! När du flyttar kan dina möbler skadas - för att...

läs mer
Nu vill vi ta nästa steg i vår tillväxtresa

Nu vill vi ta nästa steg i vår tillväxtresa

Hej Linköping! Nu tar vi steget. Efter 6 år i Stockholm känner vi oss mogna att växa geografiskt. Det som började med torghandel och en gammal lastbil på Södermalm i Stockholm har växt mer än jag någonsin kunnat hoppas. Jag hade en dröm om att skapa en plattform för...

läs mer
Så rengör du tvättmaskinen för att alltid få fräsch tvätt

Så rengör du tvättmaskinen för att alltid få fräsch tvätt

Oavsett om du har en frontmatad eller toppmatad tvättmaskin kan du ha nytta av de här rengöringstipsen och rengör tvättmaskinen som experter. Om du någon gång upplevt att det luktar unket från kläderna eller tvättmaskinens trumma när du flyttar över tvätten från...

läs mer
Flytta ihop: tips för att slå samman två hushåll

Flytta ihop: tips för att slå samman två hushåll

Att bestämma sig för att flytta ihop är ett stort steg. Det är något man inte bör ta lätt på (eller göra utan att tänka efter). Båda parter måste sätta sig ner och gå igenom allt innan de tar det det avgörande steget. Som ett professionellt flyttföretag förstår vi att...

läs mer