Magasinering inomhus vs utomhus; Vilket alternativ passar bäst för dig?

19 juli, 2021

Magasinering inomhus och utomhus i Stockholm Flyttfirma Jordgubbsprinsen

Det finns många alternativ om du behöver hyra ett ställe för magasinering. Med allt från uppvärmd inomhusförvaring till utomhusförvaring dit du kan komma fram med bil finns det mycket att välja mellan.

När det gäller inomhus- respektive utomhusförvaring kan det vara bra att i förväg göra lite research för att du ska få tillräckligt stort utrymme samt en så bra hyreskostnad som möjligt. Men det beror också vilken sorts förvaring du behöver.

För att du lättare ska kunna fatta bäst beslut kring detta har vi tagit fram den här guiden som jämför inomhus- och utomhusförvaring utifrån tillgängliga funktioner och fördelar så att du kan hitta den förvaringslösning som passar just dina behov.

Magasinering inomhus och utomhus i Stockholm Flyttfirma Jordgubbsprinsen

Vad är inomhusförvaring?

Inomhusmagasinering finns i en byggnad med en eller flera våningar. Dessa byggnader ger kunderna två skyddande lager. Ett mot väder och fukt och ett mot oönskade besökare och personer som försöker ta sig in i byggnaden. Var och en förvaringsenheterna är larmade och kräver en unik åtkomstkod för den som vill komma in i byggnaden.

Förvaringsutrymmen inomhus har täckta lastnings- och lossningsområden med plats för lastbilar eller eget fordon. Vissa anläggningar har till och med infarter för på- och avlastning! I dessa inomhusförråd finns också stora hissar som gör det enkelt att ta sig till varje våningsplan. Som en ytterligare fördel finns det last- och madrassvagnar som kunderna kan dela på för att underlätta flytten in och ut från anläggningen.

Välj inomhusförråd för ömtåliga saker så att de hålls torra, säkra och skyddade.

Fördelar med inomhusförvaring

1-Skydd mot väder och vind

Inomhusförvaring innebär det bästa skyddet mot väder och fukt. Eftersom dina tillhörigheter förvaras i ett utrymme inuti en förvaringsbyggnad behöver du inte oroa dig för att dina saker ska skadas av regn, snö och blåst eller andra dåliga väderförhållanden.

2-Säkert magasinering

Förvaringsutrymmen inomhus innebär ytterligare säkerhet. Förutom enskilda koder och grindar (som finns på våra lagringsanläggningar) är inomhusförvaringen helt stängd från utsidan, vilket gör utrymmena mycket säkrare och mer avskilda.

3-Förvaring i klimatkontrollerad miljö

Inomhusenheter med klimatkontroll har en behaglig temperatur på mellan 18 och 30 grader C, precis som i ditt hem. Med klimatkontrollerad lagring skyddas dina saker från fukt och alltför höga temperaturer. I områden med kalla vintrar finns det även uppvärmda förvaringsutrymmen.

Magasinering inomhus och utomhus i Stockholm Flyttfirma Jordgubbsprinsen

Praktiska funktioner:

 • Väl upplysta korridorer som gör miljön säker
 • Hiss för att du enkelt ska nå din förvaringsenhet.
 • Madrass- och lastvagnar för att underlätta inflyttningen.
 • Flera olika storlekar att välja mellan (5′ x 5′ upp till 10′ x 30′).
 • Täckt område för lastning och lossning
 • Drive-in för lastnings- och lossningsområden

 

Föremål som rekommenderas för inomhusförvaring:

 • Möbler (soffor, matsalsgrupper m.m.)
 • Elektronik och vitvaror
 • Böcker, målningar, foton osv.
 • Dokument

Proffstips: Om du har något som du inte vill förvara i garaget eller något förråd hemma kan det vara klokt att hyra ett inomhusförråd. Med den extra säkerheten hålls dina värdesaker mer skyddade.

Magasinering inomhus och utomhus i Stockholm Flyttfirma Jordgubbsprinsen

Vad är utomhusförvaring?

Utomhusförvaring, eller förvaringsutrymmen med uppfart, är i princip extra garageutrymme. Dessa enheter finns utomhus i ett område med grind på marknivå för att man lätt ska kunna köra in till dem. Varje utomhusförråd är låst och säkrat men i övrigt är de utsatta för väder och vind. Förvaringsneheter utomhus har sällan klimatkontroll, vilket innebär att de påverkas mer av vädret än förvaringsenheter inomhus.

De här förvaringsenheterna är dock de mest praktiska för de som behöver komma åt sina förvaringsutrymmen ofta. På marknivå kan kunderna snabbt köra fram sina fordon, lasta/lasta av och köra iväg. De finns i alla storlekar, men vanligast är att de startar på 10′ x 10′ och går upp mot 10′ x 30′, vilket ger kunden ett betydligt större utrymme att förvara sina tillhörigheter i.

Fördelar med utomhusförvaring

 

1-Tillgång med fordon

Utomhusförvaring är det mest praktiska när det gäller åtkomlighet om man är där ofta. När du bokar magasinering utomhus får du tillgång till en plats dit du kan köra fram vilket gör det mycket enklare att lasta på och av saker i för ditt förvaringsutrymme.

2-Mer prisvärt magasinering

Då det inte finns någon klimatkontroll och färre bekvämligheter än i ett förvaringsutrymme inomhus, är utomhusförvaring oftast det mest prisvärda alternativet för privat förvaring.

3-Större enheter

Med utomhusförvaring är det mer flexibelt när det gäller storleken på förvaringsutrymmet och även vilka sorts föremål du kan ha där. Det beror på att enheter utomhus ofta är större än de som finns inomhus, vilket kan vara en fördel för den som behöver mer plats för sin förvaring.

4-Fordonsförvaring

Om du har ett fordon som du inte kan ha hemma på ditt eget område bör du välja utomhusförvaring. Där finns flera olika förvaringsmöjligheter vad gäller bilar, motorcyklar och mindre fritidsfordon.

Föremål som rekommenderas för utomhusförvaring:

 • Verktyg
 • Utomhusmöbler/säsongsmöbler
 • Sportutrustning
 • Fritidsfordon

Minska flyttstressen genom att magasinera dina tillhörigheter hos Jordgubbsprinsen

BEHÖVER NI MELLANLAGRA?

VI PÅ JORDGUBBSPRINSEN ERBJUDER TRYGG, TORR OCH UPPVÄRMD MAGASINERING HOS OSS.

Förvara möbler och ägodelar tryggt i våra bevakade magasin. Ska du resa bort och hyra ut lägenheten i andrahand, eller kanske har du möbler och ägodelar som du inte vill göra dig av med! Kanske behöver du förvara möbler i samband med er privatflytt eller kontorsflytt. I så fall är magasinering hos oss ett säkert och bra alternativ för kortare eller längre tid.

Dela inlägget på:

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Femstegsprogram för bättre städning på arbetsplats

Femstegsprogram för bättre städning på arbetsplats

För att kunna tillhandahålla en väl fungerande städning på en arbetsplats menar vi att följande kriterier måste uppfyllas av ett städföretag i Stockholm: Det bör alltid vara samma personal som städar på ett objekt. Jordgubbsprinsen har alltid samma personal på ett...

läs mer
Städhjälp – Därför är det så bra!

Städhjälp – Därför är det så bra!

Städtjänster kan erbjuda den perfekta lösningen för människor som kämpar med att hitta tid till att få sina hus rena och städade på en regelbunden basis, kanske är det brist på tid på grund av arbete, familj eller andra åtaganden. Borta är de dagar när folk rynkade...

läs mer
Så undviker du skador under flytten

Så undviker du skador under flytten

Skador under flytten?! När människor föreställer sig missöden på flyttdagen tänker de nog främst på något kärt föremål som kan gå sönder. Detta kan vara illa nog, men faktiskt kan det handla om mycket värre skador än så! När du flyttar kan dina möbler skadas - för att...

läs mer
Nu vill vi ta nästa steg i vår tillväxtresa

Nu vill vi ta nästa steg i vår tillväxtresa

Hej Linköping! Nu tar vi steget. Efter 6 år i Stockholm känner vi oss mogna att växa geografiskt. Det som började med torghandel och en gammal lastbil på Södermalm i Stockholm har växt mer än jag någonsin kunnat hoppas. Jag hade en dröm om att skapa en plattform för...

läs mer