fbpx

Jordgubbsprinsen börjar köra fossilfritt med HVO100 !

15 juli, 2020

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Nytt avtal med Energifabriken. Jordgubbsprinsen kommer under augusti börja tanka sina fordon fossilfritt med HVO100. Jordgubbsprinsen tar därmed första steget mot vårt långsiktiga mål om att driva vår verksamhet utan klimatpåverkan.

HVO100 är ett fossilfritt, och 100% förnybart dieseldrivmedel som begränsar CO2-utsläppen med upp till 90 %. Alla moderna dieselbilar kan tankas med HVO100.

Vi lever i en tid då vi alla behöver göra vårt yttersta för att begränsa vår klimatpåverkan. Alla kan vi göra något. Vi kan försöka åka tåg och undvika flygtransporter, Vi kan äta mindre kött. Vi kan konsumera lokalt. Vi kan återvinna och återbruka bättre och undvika slit-, och slängbeteende. Vi kan tänka mer cirkulärt helt enkelt.

Tiden är knapp i en värld som mår allt sämre men tillsammans kan våra insatser göra en verklig skillnad. Jordgubbsprinsen vill nu försöka bidra på vårt sätt och minska utsläppen så mycket det bara går. Vi har sedan tidigare flera elbilar i vår flotta som dagligen utför hemleveranser. Från och med augusti så kommer även våra lastbilar som tidigare kört på diesel begränsa sin miljöpåverkan genom att vi går över till HVO100 som drivmedel. Genom avtal med Energifabriken säkerställer vi tillgången av HVO100 till våra lastbilar. HVO100 är ett dyrare drivmedel men vi ser detta som en nödvändig investering i framtiden för våra barn och barnbarn.

Transportnäringen står inför en enorm utmaning i det framtida miljöarbetet och detta är ett första steg i en långsiktig omställning som måste ske. Vi hoppas att fler åkerier och flyttfirmor följer efter och övergår till fossilfria alternativ.

jordgubbsprinsen börjar köra fossilfritt med hvo100

Välkomna till Jordgubbsprinsen – Det fossilfria alternativet när du ska flytta. Kontakta oss för en kostnadsfri offert. Vi lovar att göra vårt allra yttersta för att ge dig en fulländad service under hela flyttprocessen. Vi värnar om dig och vår miljö!

Önskar er alla en underbar sommar!

Stora kramar

Jordgubbsprinsen

 

 

Dela inlägget på:

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Jordgubbsprinsen stöttar Ukraina!

Med sorg i hjärtat har vi följt kriget i Ukraina på avstånd. Det är en tragedi av stora format som utspelar sig ett grannland med människor i kris och på flykt från sina hem. Det är svårt att förstå deras umbäranden och vi kan bara göra vårt bästa för att finnas till...

läs mer

Så organiserar du måltiderna på flyttdagen

Att flytta från ett hem till ett annat är en komplicerad procedur och det är lätt att försumma sig själv under de där dagarna. När man står mitt uppe bland flyttkartonger och inte hittar vare sig tallrikar eller glas är det heller inte så lätt att laga någon mat...

läs mer