fbpx

Jordgubbsprinsen börjar köra fossilfritt med HVO100 !

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

15 juli, 2020

Nytt avtal med Energifabriken. Jordgubbsprinsen kommer under augusti börja tanka sina fordon fossilfritt med HVO100. Jordgubbsprinsen tar därmed första steget mot vårt långsiktiga mål om att driva vår verksamhet utan klimatpåverkan.

HVO100 är ett fossilfritt, och 100% förnybart dieseldrivmedel som begränsar CO2-utsläppen med upp till 90 %. Alla moderna dieselbilar kan tankas med HVO100.

Vi lever i en tid då vi alla behöver göra vårt yttersta för att begränsa vår klimatpåverkan. Alla kan vi göra något. Vi kan försöka åka tåg och undvika flygtransporter, Vi kan äta mindre kött. Vi kan konsumera lokalt. Vi kan återvinna och återbruka bättre och undvika slit-, och slängbeteende. Vi kan tänka mer cirkulärt helt enkelt.

Tiden är knapp i en värld som mår allt sämre men tillsammans kan våra insatser göra en verklig skillnad. Jordgubbsprinsen vill nu försöka bidra på vårt sätt och minska utsläppen så mycket det bara går. Vi har sedan tidigare flera elbilar i vår flotta som dagligen utför hemleveranser. Från och med augusti så kommer även våra lastbilar som tidigare kört på diesel begränsa sin miljöpåverkan genom att vi går över till HVO100 som drivmedel. Genom avtal med Energifabriken säkerställer vi tillgången av HVO100 till våra lastbilar. HVO100 är ett dyrare drivmedel men vi ser detta som en nödvändig investering i framtiden för våra barn och barnbarn.

Transportnäringen står inför en enorm utmaning i det framtida miljöarbetet och detta är ett första steg i en långsiktig omställning som måste ske. Vi hoppas att fler åkerier och flyttfirmor följer efter och övergår till fossilfria alternativ.

Välkomna till Jordgubbsprinsen – Det fossilfria alternativet när du ska flytta. Kontakta oss för en kostnadsfri offert. Vi lovar att göra vårt allra yttersta för att ge dig en fulländad service under hela flyttprocessen. Vi värnar om dig och vår miljö!

Önskar er alla en underbar sommar!

Stora kramar

Jordgubbsprinsen

 

 

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Så städar du badrummet i 9 enkla steg

Så städar du badrummet i 9 enkla steg

Av alla rum är antagligen badrummet det som står högst upp på listan över det som du minst av allt roas av att städa. Att städa badrummet kan vara riktigt besvärligt, ibland vet man inte ens var man ska börja och man vill bara ge upp. Ändå är det alltid enklare att...

läs mer
Jordgubbsprinsen önskar gott nytt år

Jordgubbsprinsen önskar gott nytt år

Jag vill önska alla medarbetare, kunder och partners en god fortsättning och ett Gott Nytt år. Jag vill tacka alla fina jordgubbsprinsar för det ni åstadkommit tillsammans under 2020 och jag vill tacka alla fina kunder som valde oss. 2020 har varit ett utmanande och...

läs mer
Bästa flyttstädning i Solna

Bästa flyttstädning i Solna

Jordgubbsprinsen utför dagligen flyttstädningar inom Solna. Vi är alltid nära våra kunder och gör alltid vårt bästa för att tillfredsställa våra kunders önskemål. När du bokar med Jordgubbsprinsen erbjuder vi alltid komplett flyttstädning. Här ingår alla moment....

läs mer