Jordgubbsprinsen börjar köra fossilfritt med HVO100 !

15 juli, 2020

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Nytt avtal med Energifabriken. Jordgubbsprinsen kommer under augusti börja tanka sina fordon fossilfritt med HVO100. Jordgubbsprinsen tar därmed första steget mot vårt långsiktiga mål om att driva vår verksamhet utan klimatpåverkan.

HVO100 är ett fossilfritt, och 100% förnybart dieseldrivmedel som begränsar CO2-utsläppen med upp till 90 %. Alla moderna dieselbilar kan tankas med HVO100.

Vi lever i en tid då vi alla behöver göra vårt yttersta för att begränsa vår klimatpåverkan. Alla kan vi göra något. Vi kan försöka åka tåg och undvika flygtransporter, Vi kan äta mindre kött. Vi kan konsumera lokalt. Vi kan återvinna och återbruka bättre och undvika slit-, och slängbeteende. Vi kan tänka mer cirkulärt helt enkelt.

Tiden är knapp i en värld som mår allt sämre men tillsammans kan våra insatser göra en verklig skillnad. Jordgubbsprinsen vill nu försöka bidra på vårt sätt och minska utsläppen så mycket det bara går. Vi har sedan tidigare flera elbilar i vår flotta som dagligen utför hemleveranser. Från och med augusti så kommer även våra lastbilar som tidigare kört på diesel begränsa sin miljöpåverkan genom att vi går över till HVO100 som drivmedel. Genom avtal med Energifabriken säkerställer vi tillgången av HVO100 till våra lastbilar. HVO100 är ett dyrare drivmedel men vi ser detta som en nödvändig investering i framtiden för våra barn och barnbarn.

Transportnäringen står inför en enorm utmaning i det framtida miljöarbetet och detta är ett första steg i en långsiktig omställning som måste ske. Vi hoppas att fler åkerier och flyttfirmor följer efter och övergår till fossilfria alternativ.

jordgubbsprinsen börjar köra fossilfritt med hvo100

Välkomna till Jordgubbsprinsen – Det fossilfria alternativet när du ska flytta. Kontakta oss för en kostnadsfri offert. Vi lovar att göra vårt allra yttersta för att ge dig en fulländad service under hela flyttprocessen. Vi värnar om dig och vår miljö!

Önskar er alla en underbar sommar!

Stora kramar

Jordgubbsprinsen

 

 

Dela inlägget på:

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Jordgubbsprinsen sluter kollektivavtal!

Goda nyheter! Sedan 1:a juli, 2022 är Jordgubbsprinsen stolta medlemmar i arbetsgivarorganisationen Almega och har slutit kollektivavtal med Kommunal samt Ledarna. Din lycka är vårt ansvar! Vår eviga strävan är att ge våra kunder den bästa servicen fylld av...

läs mer

Så packar du tallrikar, glas och porslin – Tips inför flytt

Oavsett om du flyttar till en annan stad eller ett annat land kan det kännas överväldigande att behöva packa ner glas och porslin. Många vill bara få det överstökat och lägga ner allt utan ägna en enda tanke åt vad det finns i skåpen. Vissa glömmer bort att...

läs mer