Flyttfirman tipsar – Så packar vi flyttbilen

6 maj, 2020

Som flyttfirma i Stockholm erbjuder Jordgubbsprinsen trygga flyttar till högsta kvalitet. Här kommer vi varje vecka med nya inlägg om flytt och flytthjälp. Råd och tips som kan hjälpa er i er flytt planering. I dagens inlägg beskrivs hur vi som flyttfirma packar flyttbilen på det mest effektiva sättet. Det kan spara både tid och pengar i flytten om ni planerar rätt.

När vårt flytt – team anländer till kunden börjar vi alltid med en kort genomgång av ert bohag. Efter en gemensam inspektion av bohaget och genomgång med kunden påbörjas flyttarbetet av flyttfirman Jordgubbsprinsen.

  1. Vi börjar med flyttkartongerna som med våra kollegors omsorg flyttas ner till flyttbilen. Väl i flyttbilen placeras flyttkartongerna längst in i bilen staplade upp till fyra i höjd och fem eller sex staplar i bredd. Flyttkartonger med tyngre och mindre känsligt innehåll placeras längst ner och känsligare och lättare kartonger längre upp.
  2. När flyttkartonger är färdiglastade påbörjar vil lastning av mjukt mindre bohag såsom plastsäckar med textilier, kuddar etc.. Även tunnare och buntat bohag lastas nu och placeras tillsammans med mjukt bohag ovanpå de staplade flyttlådorna längst in i flyttbilen.
  3. Vid nästa steg i flytten lägger vi tid på att plasta in sängar vilka placeras på högkant och förankras med sidoväggen i flyttbilen. Även större och högre möbler lastas i detta steg och tillsammans bildar de en effektiv barriär och förankring av det inre godset av staplade flyttkartonger. Allt känsligt bohag plastas in av oss och skyddas med våra flyttfiltar vid lastningen i bilen.
  4. Vi fortsätter och lastar mindre bohag såsom stolar och småmöbler som alla skyddas med rikligt av flyttfiltar och placeras i tomrum och ytor över de tyngre och större möblerna. Vi eftersträvar alltid att fylla alla utrymmen på ett effektivt och ett säkert sätt. Detta bidrar till en stabilare last med ökad säkerhet för godset.
  5. Vi avslutar med att lasta resterande bohag som finns kvar i bostaden. En sista inspektion av lasten utförs gemensamt av våra kollegor och förankringar kontrolleras innan flyttbilen förseglas och tryggt rullar vidare till nästa adress för avlastning. Avlastningen tar ofta kortare tid.

Jordgubbsprinsen är flyttfirman som bryr sig. Vi gör alltid vårt yttersta för att ge våra kunder en fulländad service genom hela processen. Från första kontakt till sista finns vi där för dig. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

 

Bästa hälsningar

Jordgubbsprinsen

Dela inlägget på:

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Jordgubbsprinsen sluter kollektivavtal!

Goda nyheter! Sedan 1:a juli, 2022 är Jordgubbsprinsen stolta medlemmar i arbetsgivarorganisationen Almega och har slutit kollektivavtal med Kommunal samt Ledarna. Din lycka är vårt ansvar! Vår eviga strävan är att ge våra kunder den bästa servicen fylld av...

läs mer

Så packar du tallrikar, glas och porslin – Tips inför flytt

Oavsett om du flyttar till en annan stad eller ett annat land kan det kännas överväldigande att behöva packa ner glas och porslin. Många vill bara få det överstökat och lägga ner allt utan ägna en enda tanke åt vad det finns i skåpen. Vissa glömmer bort att...

läs mer