Flyttfirma i Stockholm – flytta fossilfritt!

13 september, 2020

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Nu börjar vi tanka fossilfritt! Jordgubbsprinsen som bedriver sin verksamhet som flyttfirma i Stockholm tar nu ytterligare ett steg mot ett ökat miljöansvar. Från och med 21 september tankar vi enbart HVO 100 i våra flyttbilar.

Nu tar vi som flyttfirma i Stockholm ytterligare ett steg mot ett ökat miljöansvar. Vi har successivt under den sista månaden övergått till fossilfritt och nu börjar rutinerna sitta. Omställningen har tagit lite tid men från och med den 21 september tankar vi enbart Fossilfritt i våra flyttbilar. Vi har slutit avtal med Energifabriken och kommer ersätta Diesel med HVO 100. HVO 100 är ett 100% fossilfritt och 100% förnybart drivmedel med upp till 90% miljöbesparing. Genom avtal med Energifabriken kan vi nu garantera vår volym av miljöklassat drivmedel. Jordgubbsprinsen blir dårmed ett av de första flyttföretagen i stockholm som erbjuder 100% fossilfri flyttservice.

 

 

”Vi är stolta över att kunna ta det här steget och hoppas att fler i branschen följer efter. Vi behöver alla ta ett större ansvar  för planetens långsiktiga överlevnad och det här är bara ett första steg. Vi kommer behöva fortsätta att förnya oss och ligga i frontlinjen om våra klimatmål ska kunna uppnås”. säger Per Mallander, grundare av Jordgubbsprinsen. ”Vi har också sedan tidigare 5 elbilar rullande inom hemleveranser men målet är att på sikt ersätta alla fordon med el eller ännu bättre alternativ.”

Vi måsta alla ta vårt ansvar!

HVO 100 är ett något dyrare drivmedel men samhällsbesparingen i form av minskade utsläpp gör investeringen ekonomiskt lönsam ur ett samhälleligt perspektiv. Visst kommer ändringen att kosta för både oss och våra kunder men återbetalningen på lång sikt är ovärderlig.

Vi flyttar mer än aldrig förr och transporterna i samhället ökar för varje dag. Det gör transportbranschen till en stor miljöbov. Därför vill vi som flyttfirma i Stockholm göra allt i vår makt för att minska vår miljöpåverkan. Alla företag behöver ta sitt ansvar och investera långsiktigt i framtiden. Det handlar om att ändra fokus från kortsiktighet, med enbart fokus på egen ekonomisk vinning, till att i prioritera vår gemensamma miljö och allas vår framtid. Utan omprioritering riskerar vi våra barns och barnbarns framtid.

 

 

Kontakta oss på Jordgubbsprinsen för en fossilfri flyttning! Vi lovar att göra vårt allra yttersta för att  ge dig en fulländad service. Vi verkar som flyttfirma i Stockholm och fokuserar på dig och vår omvärld.

Bästa hälsningar

Jordgubbsprinsen

 

 

 

 

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Flyttguide: Vilka saker ska man packa först?

När du står inför uppgiften att flytta, kan det kännas överväldigande att veta var du ska börja. Packningen kan vara en av de mest utmanande aspekterna av hela processen. Nedan följer några riktlinjer för att hjälpa dig att komma igång med din packning och för att...

läs mer

Stressfri flytt – 10 saker att göra 4 veckor innan du flyttar

Att flytta till en ny bostad är ofta en spännande och betydelsefull händelse i livet, men det kan också vara en stressande och överväldigande upplevelse. För att göra flytten så smidig som möjligt är det viktigt att vara väl förberedd och ha en tydlig plan för vad som...

läs mer