fbpx

Flyttfirma i Stockholm – flytta fossilfritt!

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

13 september, 2020

Nu börjar vi tanka fossilfritt! Jordgubbsprinsen som bedriver sin verksamhet som flyttfirma i Stockholm tar nu ytterligare ett steg mot ett ökat miljöansvar. Från och med 21 september tankar vi enbart HVO 100 i våra flyttbilar.

Nu tar vi som flyttfirma i Stockholm ytterligare ett steg mot ett ökat miljöansvar. Vi har successivt under den sista månaden övergått till fossilfritt och nu börjar rutinerna sitta. Omställningen har tagit lite tid men från och med den 21 september tankar vi enbart Fossilfritt i våra flyttbilar. Vi har slutit avtal med Energifabriken och kommer ersätta Diesel med HVO 100. HVO 100 är ett 100% fossilfritt och 100% förnybart drivmedel med upp till 90% miljöbesparing. Genom avtal med Energifabriken kan vi nu garantera vår volym av miljöklassat drivmedel. Jordgubbsprinsen blir dårmed ett av de första flyttföretagen i stockholm som erbjuder 100% fossilfri flyttservice.

 

 

”Vi är stolta över att kunna ta det här steget och hoppas att fler i branschen följer efter. Vi behöver alla ta ett större ansvar  för planetens långsiktiga överlevnad och det här är bara ett första steg. Vi kommer behöva fortsätta att förnya oss och ligga i frontlinjen om våra klimatmål ska kunna uppnås”. säger Per Mallander, grundare av Jordgubbsprinsen. ”Vi har också sedan tidigare 5 elbilar rullande inom hemleveranser men målet är att på sikt ersätta alla fordon med el eller ännu bättre alternativ.”

Vi måsta alla ta vårt ansvar!

HVO 100 är ett något dyrare drivmedel men samhällsbesparingen i form av minskade utsläpp gör investeringen ekonomiskt lönsam ur ett samhälleligt perspektiv. Visst kommer ändringen att kosta för både oss och våra kunder men återbetalningen på lång sikt är ovärderlig.

Vi flyttar mer än aldrig förr och transporterna i samhället ökar för varje dag. Det gör transportbranschen till en stor miljöbov. Därför vill vi som flyttfirma i Stockholm göra allt i vår makt för att minska vår miljöpåverkan. Alla företag behöver ta sitt ansvar och investera långsiktigt i framtiden. Det handlar om att ändra fokus från kortsiktighet, med enbart fokus på egen ekonomisk vinning, till att i prioritera vår gemensamma miljö och allas vår framtid. Utan omprioritering riskerar vi våra barns och barnbarns framtid.

 

 

Kontakta oss på Jordgubbsprinsen för en fossilfri flyttning! Vi lovar att göra vårt allra yttersta för att  ge dig en fulländad service. Vi verkar som flyttfirma i Stockholm och fokuserar på dig och vår omvärld.

Bästa hälsningar

Jordgubbsprinsen

 

 

 

 

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

När börjar man flyttpacka inför flytt?

När börjar man flyttpacka inför flytt?

Börja minst två veckor innan flytten Första steget till en lyckad flytt inleds redan vid packningen. Vi vet att grundligt pack-arbete hjälper oss att utföra flytten både effektivt och ekonomiskt. Därför är det bra att planera väl och börja flyttpacka i tid. För att...

läs mer
Vad tar man med sig vid flytt?

Vad tar man med sig vid flytt?

Att flytta har blivit en del av vardagen i dagens samhälle. När du bor i en huvudstad som Stockholm är det vanligt att byta bostad flera gånger under ditt liv. Så har det inte alltid varit. Men tiderna har förändrats och rörligheten har ökat. Livet förändras ständigt...

läs mer
Så ska du packa ditt kök – Skafferi, Kyl och Frys

Så ska du packa ditt kök – Skafferi, Kyl och Frys

Flyttdagen närmar sig snabbt och du har gjort ett bra jobb att packa alla små saker i ditt hem. Vi är imponerade av dina framsteg. Fortsätt så. Bra jobbat! Vi gissar att du har lämnat de jobbigaste momenten till sist… Skafferi, kyl och frys och att packa ditt kök!...

läs mer