fbpx

9 saker att tänka på vid flytt

30 oktober, 2021

9 saker att tänka på vid flytt - Jordgubbsprinsen flyttfirma i Stockholm

Att flytta kan väcka en mängd olika känslor, från spänning till ångest. Att flytta är ett stort beslut och tar mycket tid och energi från den som flyttar. För att göra din flytt så smidig som möjligt finns det några saker du bör tänka på innan flyttdagen.

Beställ din flytt i god tid

Det finns några saker att tänka på när du planerar en flytt. En av de viktigaste sakerna är vilken typ av flyttfirma man ska använda. Om du beställer din flytt i god tid kan det spara tid och pengar. Ca 70 % av alla bohagsflyttar görs under månadsskiftena. Om du har möjlighet att flytta in under ett annat datum finns det stora möjligheter att din flytt blir billigare.

Adressändra i god tid

En del av flyttprocessen är att uppdatera din adress med ett antal organisationer, såsom banker, elleverantörer och statliga myndigheter. Glöm inte meddela din arbetsgivare, bokklubbar mm. Var ute i god tid och gör din adressändring senast två veckor efter ditt flyttdatum. Du får gör flyttanmälan gratis innan du flyttar eller gå in på www.adressandring.se eller ring Adressändringen på tel: 0771- 97 98 99, för mer information och beställning av adressändring. Det är också en bra idé att skicka flyttkort till dina nära och kära, det är alltid trevligt att få en hälsning från en vän.

9 saker att tänka på vid flytt - Jordgubbsprinsen flyttfirma i Stockholm

Skänk glädje år andra

Nu har du ett gyllene tillfälle att rensa ur vrår och skrymslen. Om du har saker som du inte behöver, skänk dem till bättre behövande. Du kan kontakta Stockholms Stadsmission via länken stadsmissionen.se eller per tel: 08-684 230 00 för hämtning (Kostnadsfri hämtning vid minst sju kartonger/säckar av textilier, prylar och möbler). Dina gamla saker kan skänka glädje åt andra!

Uppackning av din flytt

Tänk på att flyttfirmornas försäkring oftast inte täcker skador som uppkommit när du packat själv. Be din flyttleverantör om en separat offert på packning av ömtåliga saker.

Informera din el-leverantör

Glöm inte att göra en flyttanmälan hos din el-leverantör. Läs av mätare i båda bostäderna. Anläggnings numret / kund numret hittar du på fakturan från din leverantör. Passa på att jämföra dina el-kostnader med andra leverantörer. Det är stor konkurrens på el-marknaden just nu.

Flytta bredband och tv till ny adress

Gör en flyttanmälan hos din bredbandsleverantör och be de att ordna så att bredband och andra tjänster kommer med till ditt nya hem. Det är vanligtvis gratis och tar ca tre till fem arbetsdagar flytta ditt abonnemang. Passa på att se över dina telekostnader, här finns pengar att spara. Det finns ett stort antal teleoperatörer som vill ha just dig som kund.

9 saker att tänka på vid flytt - Jordgubbsprinsen flyttfirma i Stockholm

Meddela ditt försäkringsbolag

Passa på att kontrollera vad din försäkring täcker. Har du allriskförsäkring? Om du flyttar på egen hand kan allriskförsäkring täcka kostnader av skadat gods.

Flyttdagen – Var förberedd

Nu när du skall flytta passa på att kontrollera om det är några andra som flyttar in samtidigt som dig. Det kan uppstå mer kostnader för dig om flyttbilen får stå och vänta. Har du köpt din flytt per timme? Var förbered när flyttbilen kommer: koppla ur tv-apparater skruva ner gardin stänger, ställ flyttkartongerna på varandra tre och tre för att underlätta för flyttkillarna.

Städa efter dig

Detta är kanske den tunga biten för dig. Att anlita en städfirma kostar mindre än vad du tror, städföretagen lämnar ofta fasta priser med garanti, vilket gör att du kan lämna ifrån dig din gamla bostad med gott samvete.

9 saker att tänka på vid flytt - Jordgubbsprinsen flyttfirma i Stockholm

Dela inlägget på:

Jordgubbsprinsen Flyttfirma i Stockholm

Relaterade inlägg

Jordgubbsprinsen sluter kollektivavtal!

Goda nyheter! Sedan 1:a juli, 2022 är Jordgubbsprinsen stolta medlemmar i arbetsgivarorganisationen Almega och har slutit kollektivavtal med Kommunal samt Ledarna. Din lycka är vårt ansvar! Vår eviga strävan är att ge våra kunder den bästa servicen fylld av...

läs mer

Så packar du tallrikar, glas och porslin – Tips inför flytt

Oavsett om du flyttar till en annan stad eller ett annat land kan det kännas överväldigande att behöva packa ner glas och porslin. Många vill bara få det överstökat och lägga ner allt utan ägna en enda tanke åt vad det finns i skåpen. Vissa glömmer bort att...

läs mer